De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 30 januari 2018

---

Even voorstellen! 

Hé, een nieuw gezicht, denkt u misschien. Als dit het geval is, heel goed gezien! Mijn naam is Danique en sinds deze week loop ik stage bij de Boekenkrant. Als historica en tegenwoordig student literatuurwetenschappen kunt u wellicht al raden wat ik hier doe: ik ben dol op boeken! Ik heb ontzettend veel zin om de komende tijd voor u te lezen en te schrijven. De groeiende stapel boeken op de hoek van mijn bureau maakt het de verre reis uit Leiden nu al waard. 

Mijn lievelingsboek? Ik ben groot fan van schrijver Dave Eggers en zijn 'post-postmodernistische' blik op onze huidige maatschappij. Met name zijn boek The Circle zou iedereen die de ontwikkelingen in onze eenentwintigste eeuw beter wil begrijpen eens moeten lezen. Maar ook George Orwell staat hoog op mijn lijstje van favorieten. De nieuwste editie van Birmaanse dagen heb ik deze week dan ook uitgelicht in de rubriek Nieuwe titels. 

Maar voor ieder wat wils in mijn eerste nieuwsbrief. Zo hebben wij ook een interview met tekenaar Peter van Dongen gepubliceerd en las Nicole poëzie uit Bundels van het nieuwe millennium. Al met al dus weer genoeg om op uw leeslijstje te zetten. Hopelijk leest u de komende tijd ook met mij mee! 

Danique Roozekrans

Redacteur Boekenkrant

danique@boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: Birmaanse dagen

Wellicht Orwells minst bekende roman, maar zeker een must-read voor iedereen die de twintigste eeuw wil begrijpen. De Engelse houthandelaar Flory behoort tot de kleine blanke elite in het stadje Kyauktada in Opper-Birma. In de verzengende tropenhitte wordt hij steeds meer bevangen door walging van zichzelf en de andere Britten. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Avonturier in kolonistendorp

Gouden bergen heeft iets jongensboekachtigs. Zoals Sjakie met zijn gouden wikkel toegang krijgt tot de chocoladefabriek, zo komt de heer Richard Smith aan in het New York van 1746, met in zijn hand een wisselbrief van duizend pond: een klein fortuin.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Poëzie

Nieuwe titel: Bundels van het nieuwe millennium

Sinds 2000 zijn er in Nederland en Vlaanderen vele honderden dichtbundels verschenen. Als je die productie overziet, merk je een grote diversiteit en veelkantigheid: van klassieke sonnettencycli tot boeken waarin met de hand is bijgeschreven, van bundels met bijgevoegde cd’s tot hedendaagse epische poëzie.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Liberty

Een nieuw young adult-boek geschikt voor de wat jongere lezer en zeer humoristisch geschreven!

Paige Nolan is hyperintelligent, spreekt vijf talen vloeiend, heeft de zwarte band in diverse vechtsporten én kent geen angst. Die unieke combinatie is de reden dat ze wordt gerekruteerd als spion voor een geheime Amerikaanse overheidsorganisatie. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

‘Ik dacht er te lichtzinnig over’

'Ik dacht er te lichtzinnig over'

Wat krijg je als je een roman van Adriaan van Dis laat verstrippen door meestertekenaar Peter van Dongen? Een gegarandeerde hit. Binnen no time waren de 4000 exemplaren van Familieziek uitverkocht, en is er in allerijl een tweede druk gekomen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 februari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook ligt er op 5 februari weer een gloednieuwe special voor u klaar: de BKYA.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com