De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 9 januari 2018

---

Kangoeroe

Wie dacht dat boeken alleen maar serieus zijn, heeft het mis. Zo bleek gisteren tijdens de jaarlijkse avond van uitgeverij De Harmonie. Voor de vijfde keer op rij presenteerden zij hun aanbod nieuwe boeken voor het jaar 2018 wel op heel bijzondere wijze. Geen aanbiedingsfolder op de deurmat, maar een heus feestje in de Kleine Komedie in Amsterdam!

Ik behoorde tot een van de gelukkige debutanten voor wie deze jaarlijks veelbesproken avond nog een grote verrassing was. Het duurde niet lang of ik begreep waarom. De gedichtenbundel De maagden moeten bloeden klinkt vrij heftig, maar de tieten vlogen al gauw om mijn oren toen de schrijfster ons een indruk wilde geven van de drie grote thema’s in haar werk: seks, dood en dieren. Lachen was het ook met de stand up comedian en auteur Marc-Uwe Kling, die ons in het Duits een aantal verhalen ten gehore bracht van een ietwat sullige kangoeroe. Het lukt dit dier maar niet zijn buidel in te leveren bij de security van het vliegveld. Je moet er maar op komen!

Erik van Muiswinkel wist deze avond vol diverse optredens van debutanten, gelauwerde schrijvers, nationale en internationale helden ingenieus aan elkaar te praten. Een geweldig boekenfeestje, al werd het wel wat laat... Maar zodra ik me de mooie boeken herinner die dit jaar gaan verschijnen bij De Harmonie, barst ik weer van de energie. Die kangoeroe gaat mij zeker aan het lachen maken.

Janneke Blok

Redacteur Boekenkrant

janneke@boekenkrant.com

---

De nieuwe BKYA verschijnt op 5 februari

Op 5 februari verschijnt weer een nieuwe editie van de BKYA, de special van de Boekenkrant voor young adults. Deze editie staat volledig in het teken van boeken om jezelf  eens lekker te verwennen.

Het is mogelijk om te adverteren en/of een boekfragment in deze editie van de BKYA te plaatsen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: Vissen voor de keizer

Vissen voor de keizer is een poëtische avonturenroman, met schitterende beschrijvingen van het middeleeuwse Japan en een prachtige filosofische beschouwing over waar het hart ons toe kan bewegen. Origineel meesterwerk van een gevierd schrijver in Frankrijk en winnaar van de Prix Goncourt.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Deals en dodenlijstjes

Getuigen zijn onmisbaar in het strafrecht. Als de zussen Sonja en Astrid Holleeder hun mond hadden gehouden, stond hun broer Willem niet terecht voor moord. Ook de ontboezemingen van de kroongetuigen Peter La Serpe en Fred Ros vormen het hart van het grootste Nederlandse liquidatieproces ooit. Maar hoe krijgt justitie de 'collega's' en familieleden van notoire criminelen of toevallige toeschouwers van een misdrijf zo ver om hun verhaal te doen?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Dansen met de vijand: Voordracht door Paul Glaser

Tot en met 4 maart 2018 is in Verzetsmuseum in Amsterdam de tentoonstelling Dansen met de vijand te zien over het indrukwekkende leven van Roosje Glaser. De tentoonstelling is gebaseerd op het boek van Paul Glaser, de neef van Roosje Glaser.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

De Kameleon gaat door, met M. de Roos

De Kameleon is een van de bekendste jeugdseries van Nederland. Al meer dan 60 jaar beleven Hielke en Sietse Klinkhamer avonturen met hun snelle boot. En daar lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen. Onlangs kwam het 70ste deel in de reeks uit: De Kameleon. Geheimzinnige zaken in Lenten, ditmaal geschreven door Maarten Veldhuis onder het pseudoniem M. de Roos.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 februari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook ligt er op 5 februari weer een gloednieuwe special voor u klaar: de BKYA.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com