De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 2 januari 2018

---

De laatste column (van mij dan)

Het is een vreemde gewaarwording: alles voor de laatste keer doen. Thee zetten met de waterkoker in ons keukentje. Een verschijningsbericht opstellen. Bedenken wat we in de volgende krant willen zetten. En dan nu: de laatste column schrijven. Volgende week is mijn laatste week bij de Boekenkrant, dus ik ben in de zogenaamde afrondende fase terechtgekomen.

Wat vond ik het heerlijk om iedere week een column voor u te schrijven. Deze nieuwsbrief dwong me week op week om creatief na te denken. Als je naar het Boekenbal bent geweest of net een schitterende krant in elkaar hebt gezet, is dat makkelijk. Maar er zijn ook weken waarin er niet zoveel gebeurt. Jeugdherinneringen, weekendavonturen en zelfs de voorwerpen op mijn bureau boden uitkomst – en natuurlijk de gigantische stapel boeken die ik namens de Boekenkrant las. Ik ga dat wekelijkse stukje hersengymnastiek zeker missen.

Maar u niet – dat beloof ik u. Ik draag het stokje over aan eindredacteur Nicole van der Elst, die samen met het Boekenkrant-team schitterende nieuwsbrieven voor u zal blijven maken. En kranten, natuurlijk. Zo heb ik gehoord dat in de februari-editie Haruki Murakami, Isabel Allende en Suske en Wiske hun opwachting maken. Het belooft weer een prachtkrant te worden. Ik ben klaar, maar de Boekenkrant dus nog lang niet…!

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 2 januari 2018 – Met Peter Verhelst, Tonke Dragt en Julius Jaspers

We beginnen het nieuwe jaar met een poëtische inslag. Ter gelegenheid van de Poëzieweek 2018 schreef Peter Verhelst het Poëziegeschenk Wat ons had kunnen zijn. In de Boekenkrant bezingt hij de veellagigheid van zijn medium. 'Poëzie is nooit eenvormig, er zitten altijd tegenstrijdigheden in en dat maakt een gesprek mogelijk,' aldus de dichter. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKJunior editie 2 januari 2018 – Met Floortje Zwigtman, De goudvisjongen en Het waanzinnige boek over je lichaam

De januari-editie van de BKJunior is superstoer! Kijk alleen al naar de voorkant, waarop we het heldhaftige jongetje zien staan dat de hoofdrol speelt in het boek Ferm van Tirza van Schie en Hanneke van der Meer.  

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: Maktub

Maktub is een boek met verhalen zoals alleen Paulo Coelho ze schrijft: moderne parabelen die niet pretenderen één waarheid te vertellen. Ze bieden lezers een kleurrijke schat aan grote en kleine wijsheden uit verschillende culturen. De inspiratie voor deze verhalen vond Coelho onder andere bij volksverhalen. 

Lees verder op boekenkrant.com 

---

Spanning

Dood, verderf en liefde in Amsterdam

David Hewson is niet de minste in de thrillerwereld: de Brit heeft inmiddels al meer dan twintig titels op zijn naam staan. In zijn nieuwste boek uit de Amsterdam-serie, De stenen engel, laat hij de criminele, maar ook lieflijke kant van de stad zien. Onder het genot van een Engels kopje thee ontmoet ik de auteur in onze hoofdstad. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Maanlicht op het laar

Maanlicht op het laar is het eerste boek van de tweedelige reeks Taal en wereld van de Bommelsaga. In dit boek staat Toonders taalvirtuositeit centraal en kijken we ook naar zijn denkwereld. Met name nar de invloeden uit de mythologie, psychologie, wetenschap, magie, fantasy, filosofie, astrologie en religie, bronnen waar Toonder uit putte bij het schrijven van zijn verhalen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Wegdromen met Wonderland

Met Wonderland verschijnen voor het eerst young adult-kerstverhalen in de stijl van John Greens Let it snow, maar dan van Nederlandse en Vlaamse bodem! In de december-editie van de BKYA heb je al over deze primeur kunnen lezen – een initiatief van uitgever en schrijver Jen Minkman. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 februari verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook ligt er op 5 februari weer een gloednieuwe special voor u klaar: de BKYA.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com