De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 19 december 2017

---

Goed voornemen

Kunt u zonder uw mobieltje? Afgelopen jaar ben ik ongemerkt steeds meer vast aan het mijne komen te zitten. Of ik nu een film kijk of op het punt sta mijn bedlampje uit te knippen en te slapen: ik zit stiekem naar dat schermpje te staren. Dat terwijl ik, als ik thuiskom, zoveel plannen heb. Ik wil vaker hardlopen. Vol aandacht met vriendlief dineren. Liedjes schrijven. En boeken lezen. Want ja, ik lees een hoop voor de Boekenkrant, maar mijn stapel nog te lezen vrijetijdstitels is inmiddels intimiderend te noemen.

Naar mijn goede voornemen van dit jaar kunt u dan ook vast raden: ik ga minder op mijn telefoon kijken. Als ik thuiskom, wil ik het ding op een vaste plek neerleggen, zodat ik ‘m niet constant bij me draag. En ik ga mijn mobieltje ‘s nachts in de woonkamer laten liggen. Daar slaap ik vast een stuk beter van. Het zal wel behoorlijk afkicken worden. Maar ik hoop dat ik na een tijdje de andere dingen in mijn leven weer iets geconcentreerder kan aanpakken. Niet in de laatste plaats die boekenstapel die nog op me wacht. 

Anouk Abels

Redacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com

---

Nu in de boekhandel: gratis Van 9 tot 5-ansichtkaart!

Ben jij ook zo'n fan van de stripjes van Dirk van de Wiel? Bij de Boekenkrant-boekhandels kun je op dit moment een gratis ansichtkaart ophalen met een Van 9 tot 5-stripje erop.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: Een broer van ijs

Ze heeft een diepe fascinatie voor ijs en voor de poolgebieden, voor de uitgestrektheid, de ongereptheid en het leven onder extreme omstandigheden. Maar vooral voor de legendarische ontdekkingsreizen naar deze uiterste punten van de aarde.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Retespannend en zenuwslopend

In Dwaalspoor van Pjotr Vreeswijk keert Alex De Klerck, de hoofdpersoon uit zijn debuut Masterplan, terug. Nu is hij een ex-agent van een geheime Europese antiterreureenheid, die ongewild een terroristische aanslag probeert te voorkomen. De Boekenkrant ontmoet de politieagent annex auteur om te praten over zijn tweede boek.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Tegen de haat

Racisme, fanatisme, antidemocratische ideeën. In onze gepolariseerde maatschappij domineren denkwijzen die alleen twijfel over andermans standpunten toelaten – nooit over de eigen positie.
In dit persoonlijke, gepassioneerde essay pleit Carolin Emcke tegen deze dogmatische manier van denken en vóór een veelheid aan stemmen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Als de sterren zingen

Een prins die zijn dromen geheim wil houden. Een prins voor wie geen raadsel te moeilijk is. Het geheim van de sterren die zingen... Tonke Dragt neemt haar lezers mee in haar archief van bekende én niet eerder gepubliceerde verhalen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Nieuwe titel: Zen zonder meester

Wat is het geluid van één klappende hand? Dit beroemde raadsel uit de zenfilosofie wordt door Meeuwsen simpel opgelost: het 'klinkt' zoals het applaus in gebarentaal voor doven wordt uitgebeeld. Natuurlijk maakt hij daar een tekening van, maar deze oplossing is ook kenmerkend voor zijn benadering van spiritualiteit, daar mag je namelijk best om lachen.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 januari 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook ligt er op 2 januari 2017 weer een gloednieuwe special voor u klaar: de BKJunior.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com