De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 12 december 2017

---

Groen

Nederland kleurde deze week wit, maar onder al die sneeuw lijken we veel meer aan Groen te denken. Hendrik Groen, bedoel ik dan. De meest geliefde fictieve bejaarde van het land stal onze harten al in de vorm van twee boeken en een televisieserie. Vandaag gaat er bovendien een theatervoorstelling in première over Hendrik en zijn vrienden. Bijzonder detail: de personages worden vertolkt door jonge acteurs en actrices. 

Gisteravond trotseerde ik een flinke sneeuwstorm om bij een try-outvoorstelling aanwezig te zijn in de plaatselijke schouwburg. En wat zag ik daar een grappig, aangrijpend en lief toneelstuk. Net als de eerdere incarnaties werpt deze Hendrik Groen. Pogingen iets van het leven te maken een ironische blik op het staartje van een mensenleven. Tot wanneer ben je nog iets waard voor anderen, voor jezelf? En hoe maak je er nog het beste van?

De leeftijd van de cast voegde daar voor mij een onverwachte, indrukwekkende laag aan toe: in alle oude mensen zit nog de jongen of het meisje van vroeger verstopt. Tijdens de voorstelling bewogen de acteurs zich als bejaarden over het podium, maar af en toe popten de jonge versies van zichzelf omhoog. Als een van hen een liedje zong, of een dansje maakte. Enorm ontroerend, om mensen kortstondig te zien veranderen in wie ze waren tijdens de zomer van hun leven. Toen alles nog groen was. Wat ben ik blij dat ik daarvoor de sneeuw door ben gegaan. 

Anouk Abels

Redacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com

---

Nu in de boekhandel: gratis Van 9 tot 5-ansichtkaart!

Ben jij ook zo'n fan van de stripjes van Dirk van de Wiel? Bij de Boekenkrant-boekhandels kun je op dit moment een gratis ansichtkaart ophalen met een Van 9 tot 5-stripje erop.

Lees verder op boekenkrant.com

---

De nieuwe BKJunior verschijnt op 2 januari

Op 2 januari verschijnt de nieuwe editie van de BKJunior, de jeugdspecial van de Boekenkrant. De editie staat deze keer voor een groot deel in het teken van stoere boeken. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Schrijven voor de kieskeurige Nederlander

Rodaan Al Galidi wil graag ‘een kleine schrijver’ blijven. Na zijn succesroman Hoe ik talent voor het leven kreeg komt de uit Irak afkomstige auteur dan ook met een bundel vol kleine, luchtige en absurdistische verhalen. ‘Ik houd niet van kritiek geven, ik wil mensen laten lachen.’ 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Het zwarte gif

Een zware bom ontploft in het hart van Parijs. Een paar dagen later is het raak op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Er vallen honderden slachtoffers, en de internationale veiligheidsdiensten draaien overuren. Ze roepen uiteindelijk de hulp in van Gabriel Allon - meesterspion én kunstrestaurateur. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Gezelligheid en geluk met hygge en lagom

December is dé tijd van gezelligheid. Lichtjes in de boom, samen eten: we zoeken allemaal manieren om het knus te hebben. De Scandinavische landen vormen daarvoor de ultieme inspiratiebron. Daar hebben ze met hun hygge en lagom gezelligheid en geluk tot een kunst verheven. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Voor ik je loslaat

Corey en Kyra groeien samen op in het afgelegen plaatsje Lost Creek in Alaska en zijn hun hele jeugd onafscheidelijk. Tot Corey verhuist. Het afscheid is moeilijk, maar Corey belooft terug te komen om haar vriendin op te zoeken. Een paar dagen voor het zover is, krijgt Corey het schokkende bericht dat Kyra dood is aangetroffen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 januari 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook ligt er op 2 januari 2017 weer een gloednieuwe special voor u klaar: de BKJunior.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com