De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 5 december 2017

---

LEGO voor mijn vader

Er zijn altijd mensen in je omgeving voor wie het onmogelijk is om een leuk cadeau te vinden. Een tante zonder hobby’s, een neef die niks leuk vindt, of een zus die echt alles al heeft. Voor mij vormt mijn vader de grootste uitdaging. Hij is een kerkhistoricus die voornamelijk blij wordt van oude antieke boeken met prijzen die het Sinterklaasbudget ruim overschrijden.

Er zijn dan ook veel Pakjesavonden geweest waarop ik mijn vader licht gegeneerd sokken, chocoladeletters of andere saaie cadeaus overhandigde. Dit jaar was dat gelukkig anders. Ik vond in de boekwinkel een cadeau dat mijn eigen voorliefde voor absurdisme en humor samenbracht met mijn vaders passie voor historische feitelijkheden. Het boek in kwestie is Van kapers tot ketters. LEGO-verhalen uit de gevangenpoort van Wilma Degeling.

Van Dirck Volkertsz. Coornhert tot de gebroeders De Witt: in dit speelse geschiedenisboek zien we allerlei bekende figuren uit de Nederlandse geschiedenis in LEGO-vorm langskomen. Poppetjes liggen op de martelbank, zitten opgesloten of belanden op de brandstapel. Degeling heeft alle historische scènes met ongelooflijk oog voor detail samengesteld. Mijn vader was dan ook enorm enthousiast toen hij er voor het eerst doorheen bladerde. En ik ook. Totdat ik besefte dat ik volgend jaar weer een origineel cadeau moet zien te vinden…

Anouk Abels

Redacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 4 december 2017 – Met Jojo Moyes, Rodaan Al Galidi en Sander Verheijen

Speciaal voor december maakten wij een liefdevolle, warme en knusse editie van de Boekenkrant. Van romantiek tot kerstdiner: wij helpen u de donkere dagen door met een stapel hartverwarmende boeken.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKYA editie 4 december 2017 – Met Chris Riddell, Sebastien de Castell en Luigi Ballerini

In deze donkere dagen voor Kerst is onze young adult-special extra betoverend, want deze staat voor een groot deel in het teken van sprookjes en magie. Dat begint al met de bijzondere voorkant van deze editie, die afkomstig is uit de Slaapster en de spintol van Neil Gaiman, een hervertelling van Doornroosje en Sneeuwwitje.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

‘Uiteindelijk moet het over de liefde gaan’

‘Ik ben de minst romantische persoon die je je kunt voorstellen,’ zegt Jojo Moyes tijdens een persconferentie in Amsterdam. Dat is toch grappig om te horen van een auteur die twee Romantic Novelist’s awards op zak heeft en wereldfaam verwierf met haar liefdesverhaal Voor jou. Ook haar nieuwe bundel Jij en ik is een boek om bij weg te zwijmelen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: Een moord op Commendatore

Een zesendertigjarige pas gescheiden portretschilder neemt zijn intrek in een oud atelier in de bergachtige omgeving ten zuidwesten van Tokio. Behalve door liefdesperikelen wordt hij geplaagd door een painter’s block, een onvermogen om te schilderen. Hij hoopt in het afgelegen atelier tot rust te komen, en zijn inspiratie terug te vinden, maar het zal anders gaan.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

De geschiedenis lijkt zich te herhalen

Waanidee is een thriller van Karin Hazendonk en de eerste van haar die onderdak heeft gevonden bij uitgeverij LetterRijn.
Als Victor Bronckhorst op elfjarige leeftijd zijn ouders verliest, wordt hij door zijn grootouders in huis genomen. Ondanks het leeftijdsverschil en de sadistische karaktertrekken die zijn opa blijkt te hebben, ontstaat er een hechte band tussen de twee.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: De puberdagboeken

De puberteit is een periode van grote onzekerheid. Over je plek in de groep, over je alsmaar groeiende lichaam, over die verwarrende seksuele gevoelens. Waar jongeren van nu hun onzekerheden ongeremd delen op social media, hielden pubers voorheen hun persoonlijke verhalen diep verborgen. In dagboeken.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

De zachtste DICHTER. tot nu toe

De nieuwe DICHTER. is er! Een bijzonder nummer over nieuwe buren, nieuwkomers, vluchtelingen en asielzoekers. Over hoe het was, daar, en hoe het is, hier. De zachtste DICHTER. tot nu toe. Meer dan 50 gedichten van bijna 25 dichters in een schriftje van meer dan 100 bladzijden.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 januari 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook ligt er op 2 januari 2017 weer een gloednieuwe special voor u klaar: de BKJunior.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com