De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 28 november 2017

---

Kies maar

Dagelijks komt u voor een hoop keuzes te staan. Wil ik Nutella of pindakaas op mijn brood? Neem ik de fiets, of ga ik lekker lui met de tram? Ga ik afspreken met vrienden, of kies ik voor een avondje Netflix? Natuurlijk maakt u ook weleens wat moeilijkere keuzemomenten mee. Maar hoe vaak draaien die om leven en dood?

Het antwoord van onze redactie op die vraag zal u wellicht verrassen: deze maand alleen al twee keer. Zo recenseerden we voor de december-editie van onze krant Het dilemma, waarin hoofdpersoon Madeleine voor een echte Sophie’s Choice komt te staan. Wie mag er blijven leven, haar zoon of haar dochter? Daarnaast ben ik zelf De eliminatie aan het lezen. In deze young adult-thriller wordt de zestienjarige Chleo samen met negen andere mensen wakker in een donkere garage. Er staat een bloedstollende opdracht op de muur geschreven: ‘Elimineer de helft om de anderen te laten leven.’

Ik kan u zeggen: het is heerlijk om in zulke duistere materie te duiken. De eliminatie is loeispannend en daarom lastig weg te leggen. Als ik me dan toch weet los te scheuren van het verhaal, voel ik me intens opgelucht: de keuzes waarvoor ik in mijn leven sta, zien er opeens een stuk makkelijker uit. Vandaag kies ik Nutella.

Anouk Abels

Redacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: Of heb ik het verzonnen?

Wat weten vrienden met een lang, gedeeld verleden echt van elkaar? Wat is er waar van hun herinneringen en wat blijkt verbeelding? Of heb ik het verzonnen? is een geestig en aangrijpend portret van een levenslange vriendschap. Met de schrijvers Herman Koch en Wanda Reisel is een nieuw literair duo opgestaan.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Getypte films

Tom Hanks heeft een omvangrijke verzameling van oude typemachines. Het was slechts een kwestie van tijd tot de wereldberoemde acteur zijn collectie daadwerkelijk zou gaan gebruiken. Het resultaat is zijn debuut: Een stel verhalen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Blijf rustig

In een opwelling besluiten Liv en Nora met hun gezinnen op een cruise naar de Cariben te gaan. De vakantie begint perfect: iedereen geniet van de luxe op het schip en van het mooie weer. Maar tijdens een stop in Costa Rica gaat het mis.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Armeluiseten

Nestverlaters, armoedzaaiers, klaplopers en andere behoeftigen, opgelet: het kan écht, lekker eten voor weinig geld. Sylvia Witteman pleit al sinds jaar en dag voor goedkoper, lekkerder eten, en kent alle trucs.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Stefs grote neuzenboek

Hoe komt het dat de wolf en de beer een kadaver van kilometers afstand kunnen ruiken? Waarom verspreidt de bunzing een enorme stank? En wist je dat bevers een lekker luchtje gebruiken om hun gebied af te bakenen? Zo lekker, dat het in parfums is verwerkt. Je kunt het in dit boek zelf ruiken.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 december 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook ligt er op 4 december 2017 weer een gloednieuwe special voor u klaar: de BKYA.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com