De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 21 november 2017

---

Gekreukeld, bevlekt en gebruikt

Een goed kookboek hoort er gehavend uit te zien. De bladzijden mogen wel iets weg hebben van de schatkaarten die je vroeger weleens voor een piratenfeestje maakte: gekreukeld, bevlekt en boven alles gebruikt. Mijn exemplaar van Empty the Fridge – dat onlangs nog de prijs voor het meest duurzame kookboek van 2017 in de wacht sleepte – is daar een goed voorbeeld van. Het recept voor harvest cake zit onder de spetters van mijn op hol geslaagde mixer.

De meeste vlekken staan echter in mijn exemplaar van Rutger bakt, het eerste bakboek van de winnaar van Heel Holland Bakt 2013. Zijn recept voor gevulde speculaas is inmiddels een klassieker in de familie Abels, met name vanwege zijn amandel-hazelnotenspijs. Komende zaterdag ga ik zelfs weer drie dorpen verderop langs een molen om de speciale Zeeuwse bloem te halen die voor dit recept gebruikt dient te worden. En ik verwacht zondag weer wat nieuwe kreukels en vlekken aan dit bakboek toe te voegen.

Anouk Abels

Redacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com

---

De nieuwe BKYA verschijnt op 4 december

Op 4 december verschijnt de nieuwe editie van de BKYA, de young adult-special van de Boekenkrant. Deze editie staat voor een groot deel in het teken van sprookjes en andere magische boeken. Het is mogelijk om te adverteren en/of een boekfragment in deze editie van de BKYA te plaatsen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: De bedrieger

Enric Marco is een van de weinige overlevenden van de Duitse deportatiekampen. Als woordvoerder van de Spaanse overlevenden wordt hij alom gevierd als held. Tot hij in 2005 door een historicus ontmaskerd wordt: deze man is geen moedige antifascist, hij heeft zijn geschiedenis na de oorlog compleet bij elkaar verzonnen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Verdwenen

Audra Kinney is op de vlucht met haar twee kinderen en probeert zo ver mogelijk weg te komen van haar gewelddadige echtgenoot in New York. In Arizona krijgt ze een stopteken van de politie. De sheriff doorzoekt haar auto en vindt drugs in de achterbak.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

'Nederland is een land van meningen'

Naar aanleiding van zijn boek Ik zou zo graag van jullie houden, een bundeling columns die hij gedurende zeven jaar schreef over Nederland voor de Vlaamse krant De Standaard, sprak de Boekenkrant met Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van de NRC. Onlangs koos hij ervoor zijn Belgisch paspoort in te wisselen voor een Nederlands.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Nimmernacht

Ze is voorbestemd om koninkrijken te vernietigen, en toch is Mia Corvere nog maar tien jaar oud als ze noodgedwongen, na het verlies van haar familie, haar eerste les in de dood krijgt.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Nieuwe titel: Gezelligheid 3.0

Een nieuwe bundel van de beste strips over kantoor- en privéleven en alles wat daarbij komt kijken.
Iedere dag, stipt om 9.00, uur verschijnt er een nieuwe Van 9 tot 5 dialoogstrip op Facebook, Twitter en Instagram. De botte managers, brallende studenten, afvallige pastoors, bakfietsmoeders en hipsters in de populaire strip hebben inmiddels al meer dan 55.000 volgers!

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 december 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook ligt er op 4 december 2017 weer een gloednieuwe special voor u klaar: de BKYA.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com