De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 14 november 2017

---

Een oefening in geduld

Heeft u ook een boekenradar die af en toe de kop opsteekt? Dat moment waarop je niet langer kunt wachten om een boek te kopen? Afgelopen maand begon mijn persoonlijke alarm al zacht te brommen toen ik tijdens mijn rondreis door Argentinië de Spaanstalige versie van het Het labyrint der geesten van Carlos Ruiz Zafón in mijn handen had. Toen ik afgelopen week de Nederlandse vertaling zag liggen, kende mijn uitgelatenheid geen grenzen. Hoewel ik met gemak een lijstje van boeken kan maken die voor mij speciaal zijn, was ik vanaf de eerste bladzijde van De schaduw van de wind totaal verkocht.

Dat enthousiaste boekenlezers ook verwachtingen met zich meebrengen, bleek uit het gesprek dat Ivo Niehe gisteren met Zafón voerde in Amsterdam. De Spaanse auteur vertelde dat hij slapeloze nachten had gehad over de afronding van zijn vierluik. Hij wilde niet alleen de leeshonger van zijn publiek stillen, maar vooral voor zichzelf dit vijftienjarige schrijfproject tot een goed einde brengen. Gelukkig heeft de aanstekelijke humor en zelfspot van Zafón niet onder dit proces te lijden gehad. Voordat hij de avond afsluit achter de piano, het gesprek vond plaats in het Concertgebouw, waarschuwt hij het publiek dat dit het moment is om de zaal zachtjes te verlaten.

Of zijn bloed, zweet en tranen de moeite waard zijn, kan ik nog niet zeggen. Ondanks dat ik niet kan wachten om te beginnen met lezen, wil ik het ook zo lang mogelijk uitstellen. Na zoveel jaar voelt het omslaan van de laatste pagina vooral als het einde van een leestijdperk.  

Nicole van der Elst

Redacteur Boekenkrant

nicole@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKJunior editie 6 november 2017 - Met André Kuipers, Alice Hoogstad en De reuzenperzik

In november is het thema van de BKJunior 'Inpakken en wegwezen'. In deze editie draait alles namelijk om bijzondere reizen, bijvoorbeeld naar de ruimte. Zo spraken we astronaut André Kuipers over het boek Heb je wifi in de ruimte?.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: De dagen van Leopold Mangelmann

Duik met De dagen van Leopold Mangelmann van Arnon Grunberg in de archieven van deze schrijver en laat je verrassen door nog onbekende pareltjes van voor zijn debuut en nooit eerder gepubliceerd werk.

Lees verder op boekenkrant.com

---

'Niet meer dromen, maar schrijven is mijn leven'

Schrijver Pieter Aspe is bekend van zijn reeks rond commissaris Van In. Eind september kwam De butlerknop uit, het laatste boek met de ietwat norse speurder die graag een goed glas sterk blond bier drinkt in de hoofdrol. Bovendien heeft de auteur een bewogen jaar achter de rug. Hoog tijd voor een gesprek met Vlaanderens bekendste thrillerauteur.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Bekentenissen van een meestersmokkelaar

Paulus Meyer was het kopstuk van 'de bende van 700 miljoen', een legendarische groep drugssmokkelaars die de onderwereld van de Lage Landen een tiental jaar regeerde, tot ze in 2007 werd opgerold.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Er was eens een kasteel

Er was eens een kasteel is het nieuwe boek van Piers Torday, schrijver van de Laatste wilde dieren-trilogie en winnaar van de Guardian Fiction Children’s Prize.
Kerstavond. Mouse Mallory rijdt met zijn familie door een besneeuwd landschap, op weg naar zijn grootouders. Maar ze komen er nooit aan.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 december 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook ligt er op 4 december 2017 weer een gloednieuwe special voor u klaar: de BKYA.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com