De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 7 november 2017

---

Vertraagd

Er moet een hoop gebeuren voordat ik klaag over het openbaar vervoer. Ik heb in Engeland gewoond, waar vertragingen van een uur regelmatig voorkwamen. Deze zomer deed een trein in Amerika er 9 uur en 50 minuten over om me naar de volgende bestemming te krijgen. Meestal vind ik het prima. Ik heb toch altijd een boek bij me.

Helaas zat ik er afgelopen donderdag wat minder relaxed bij. Ik had voor de Boekenkrant een geweldige interviewafspraak weten te scoren: een gesprek met Jojo Moyes, auteur van de wereldwijde bestseller Voor jou. Ik had precies een halfuur de tijd om haar het hemd van het lijf te vragen. Ik had niet kunnen voorzien dat ik die ochtend maar liefst 32 minuten lang stil zou komen te staan op het spoor tussen Amsterdam Amstel en Centraal. Het feestje zette zich voort op Amsterdam Centraal, toen een trambestuurder weigerde te rijden omdat een passagier zijn koffie weigerde weg te gooien.

Toen ik tien minuten na de originele eindtijd van het geplande gesprek hijgend het hotel van Jojo Moyes  kwam binnenvallen, leek het erop dat ik mijn kans op dit bijzondere gesprek had gemist. Gelukkig dachten de dames van Moyes’ uitgeverij daar anders over: ik mocht deelnemen aan een persconferentie voor bloggers én kon de auteur een handjevol extra vragen stellen. Gelukkig maar, want die Boekenkrant moet toch volgeschreven worden. Vertraging is bij ons geen optie!

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 6 november 2017 - Met Alex Boogers, Peter Vandermeersch en Tom Lanoye

Voor deze Boekenkrant spraken we met Alex Boogers, die na zijn 'eindboek' Alleen met de goden het schitterende Onder een hemel van sproeten schreef. 'Als het boek eenmaal in mijn kop zit dan moet het eruit,' benadrukt de auteur.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKMilitaireBoeken editie 6 november 2017 – met de Luchtmobiele Brigade, het Nationaal Instituut voor Militaire Historie en Demian Vitanza

In mei verscheen de eerste editie van de BKMilitaireBoeken. Nu is ook het tweede nummer verschenen van deze special over militaire boeken.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

'Als een boek eenmaal in mijn kop zit, moet het eruit!'

Now’s the Time.’ Met dit motto van kunstenaar Jean-Michel Basquiat opent Onder een hemel van sproeten, de nieuwe roman van Alex Boogers. In het verhaal over de Surinaamse Harvey, het tienermeisje Amy en de vogelaar Jacob klinkt inderdaad een sterke boodschap: nu is het moment om de maatschappij te veranderen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: Harnas van Hansaplast

De enige broer van Charlotte Mutsaers was een kluizenaar, te slim en onaangepast voor deze wereld. Bij het leegruimen van zijn huis - waar ze samen opgroeiden - treft Charlotte een weergaloze puinhoop aan. En uiteindelijk een mannetje van Hansaplast, met daaronder de tekst IK.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Broertje

Na een telefoontje van de politie vliegt Lotte Pradel halsoverkop naar Zuid-Frankrijk. Haar vier jaar jongere en autistische broer Felix wordt verdacht van de moord op hun vader, hun stiefmoeder en een nog onbekende vrouw.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nederland in 99 schandalen

Op het moment van schrijven is het herfstvakantie. Als je niet oppast hoor je dan: ‘zullen we een dagje weg gaan?’ (…IJskoude stilte…) ‘Ja leuk!’, lieg je keihard, om vervolgens met een schuldbewust gezicht je ó-ver-volle agenda te tonen. Want die kazige uitjes kunnen je gestolen worden.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: De prinses en het kacheltje

Patsy Backx, vooral bekend als illustrator van andermans kinderboeken (waaronder enkele van Karel Eykman), heeft een grote liefde voor de sprookjes van de gebroeders Grimm en Andersen. 'De ijzeren kachel' van Grimm is een van haar favorieten. Niet gek dus dat zij nu met De prinses en het kacheltje tekent voor haar interpretatie van dit sprookje over volwassen worden.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 december 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook ligt er op 4 december 2017 weer een gloednieuwe special voor u klaar: de BKYA.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com