De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 3 oktober 2017

---

Knikkende knieën

Als je naar een bal gaat, trek je in de meeste gevallen een mooi pak of een schitterende jurk aan. Je haar gaat in de krul, je poetst je schoenen nog eens en neemt de limo naar een elegante balzaal. Vanavond is het anders voor mij en collega-redacteur Janneke. Wij gaan namelijk naar het Kinderboekenbal. Het thema van de avond? ‘Knikkende knieën!’

Nu heb ik wel wat jurkjes in de kast hangen die niet zouden misstaan op een bal. Maar wat moet je nu aantrekken als je naar een griezelfeest gaat? Ik heb geen vampiercape of heksenhoed in de kast liggen. Gelukkig raakte ik geïnspireerd toen ik Janneke zag. Ze zag er immers fantastisch uit met het spinnetje op haar jurk en een paar enorme zwarte spinnenwebben-oorbellen. Last minute kocht ik twee skeletjes om in mijn oren te hangen. Paul van Loon zou er trots op zijn. Wij zijn er klaar voor om deze griezel-Kinderboekenweek in stijl te beginnen!

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 2 oktober 2017 - Met Thomas Verbogt, Herman Pleij en Dan Brown

Van de Kinderboekenweek tot de Maand van de Geschiedenis: oktober zit vol mooie boekenmomenten. In deze krant besteden we dan ook aandacht aan kindergriezelboeken, historische naslagwerken en alles daartussenin.

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKFilosofie editie 2 oktober 2017 - Met Noam Chomsky, Marianne Thieme en Susan Neiman

Op de cover van de tweede editie van de BKFilosofie staat het affiche voor de tentoonstelling ‘We have a dream’, over Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. Het thema van deze BKFilosofie is dan ook 'Verbeter de wereld, begin bij jezelf'.

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: Broeder, schrijf toch eens!

Wat doet de herinnering met ons? En welke invloed heeft het verleden op het levensgeluk nu? Rinus Spruit maakt in deze persoonlijke roman een balans op, met zijn geboortegrond als leidmotief.

Rinus Spruit woont weer in zijn ouderlijk huis in Nieuwdorp, Zeeland. Hij werkt in de tuin, drinkt koffie in de keuken met zijn buurman en zorgt voor de katten.

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Grensgebieden

Wanneer de vijftienjarige Ellen spoorloos verdwijnt, vermoedt Sam Berger van de Stockholmse politie dat er een seriemoordenaar aan het werk is.

Niemand deelt zijn vermoeden; Sam ziet zich genoodzaakt alleen op onderzoek uit te gaan. En dan ontdekt hij sporen - sporen die speciaal voor hem bedoeld lijken te zijn.

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Non-fictie

Niet bij brood alleen

Gelukkig worden, dat willen we allemaal wel, maar hoe doe je dat? Talloze zelfhulpboeken kunnen je daar vandaag de dag bij helpen, maar valt geluk wel te sturen? Wat kan de geschiedenis ons daarover leren? We vragen het Herman Pleij, die het essay Geluk!? voor de Maand van de Geschiedenis schreef.

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: De grootste griezel

Een humoristisch verhaal vol gemene griezels die allemaal een koekje van eigen deeg krijgen.

Het nieuwe prentenboek van Loes Riphagen gaat over een opschepperige kleine spin die denkt dat hij de grootste griezel is van de hele wereld.

Lees verder op Boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 november 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook liggen er op 6 november 2017 weer twee gloednieuwe specials voor u klaar: de BKJunior en de BKMilitaireBoeken.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com