De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 5 september 2017

---

Muts

De Boekenkrant-redactie krijgt wekelijk een hoop pakketjes opgestuurd. Meestal zit daar een boek in. Maar soms krijgen we iets anders opgestuurd. Zeepjes, puzzels, drank. Vorige week kwam daar een muts bij. Ik weet niet precies waarom men ervoor heeft gekozen deze muts eind augustus op onze deurmat te laten ploffen, maar ik moet zeggen: goede move. Want het kinderboek dat met de muts meekwam, heeft nu mijn volle aandacht.

Het boek in kwestie is Reis naar het Høge Nøørden, het derde deel in de vrolijke kinderboekenserie De keukenprins van Mocano van Mathilda Masters en Georgien Overwater. De serie gaat over Max, die in een gevangeniskeuken woont en een groot geheim met zich meedraagt: hij is eigenlijk een prins. Samen met zijn tante Kokkie en Trixie, de dochter van de gevangenisdirecteur, beleeft hij fantastische dingen. In dit deel reist het drietal naar het koude Høge Nøørden om Kokkies verdwenen vader op te sporen, met een ijskoud avontuur als gevolg.

Kortom: een boek dat ervoor zorgt dat je, nu de zomer voorbij is, zin krijgt in mutsenweer. De muts – die overigens door schrijfster Mathilda gebreid is – draagt zeker bij aan dat gevoel. Ik zal hem dan ook met trots dragen. Over een paar maandjes dan, als de winter echt is aangebroken.

Anouk Abels

Redacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 4 september 2017 - Met Abdelkader Benali, Jan Siebelink en Hilde Vandermeeren

Het is september: het boekenseizoen is weer begonnen! En dat is goed te merken aan deze Boekenkrant, die barst van de indrukwekkende auteursnamen die met een nieuwe boek komen. Zo interviewen we Abdelkader Benali, die na vijf jaar eindelijk weer een schitterende dichtbundel heeft uitgebracht: Wax Hollandais.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKJunior editie 4 september 2017 - Met de Kinderboekenweek, De Lachende Zaag en De KinderNacht van de Poëzie

Met deze BKJunior blikken we alvast vooruit op de Kinderboekenweek, die dit jaar als thema 'Gruwelijk eng!' heeft. Je vindt dan ook veel griezels, spoken en geesten in deze krant.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekenkrantspecials

Maandelijks geeft de Boekenkrant verschillende specials uit. Een Boekenkrantspecial is een speciale editie van de krant, geheel gewijd aan een bepaald genre.

In 2017 verschijnen nog:

• In oktober: de BKYA, BKFilosofie en BKHistorischeRomans.
• In november: de BKJunior en BKMilitaireBoeken.
• In december: de BKStrips en BKYA.

Lees hier over de meest recente BKStrips.
Lees hier over de meest recente BKYA.

---

Literatuur

Een buitengewoon normaal persoon

In zijn nieuwe roman De buurjongen kiest Jan Siebelink voor een intrigerende hoofdpersoon: Henk Wielheesen. Op straat zou je hem voorbijlopen, maar deze doodgewone man heeft op veel mensen een bijzondere uitwerking, ook op de auteur. ‘Ik ben nog nooit zo diep in de ziel van een personage gekropen,’ vertelt Siebelink.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Onze Taal: vereniging voor taalliefhebbers

Het Genootschap Onze Taal is een vereniging van en voor taalliefhebbers. De 28.000 leden ontvangen tienmaal per jaar het bekende tijdschrift Onze Taal en kunnen daarnaast hun vragen over taal voorleggen aan de Taaladviesdienst.

Onze Taal verzorgt ook digitale uitgaven, bespreekt op de website allerlei taalkwesties, organiseert taalcongressen en publiceert boeken over taal.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: (On)volmaakt

V stond niet enkel voor Volmaakt, V stond ook voor Vlekkeloos. Vooral voor Vlekkeloos.

Ze waren een apart ras zonder zonden, zonder fouten van de natuur die hen op de een of andere manier konden bezoedelen. Een ras dat door zijn eigen biologische verdiensten aan de top van de samenleving stond. De helden, de winnaars, de heersers.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 oktober 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook liggen er op 2 oktober 2017 weer drie gloednieuwe specials voor u klaar: de BKYA, de BKHistorischeRomans en de BKFilosofie.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com