De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 22 augustus 2017

---

Conversation starters

Een man in de trein. Hij heeft een grijze, geruite blouse aan, kaki broek, praktische loopschoenen. In tegenstelling tot de vele swipende reizigers leest hij een boek. Werktuigelijk, misschien zelfs uit professionele doeleinden, kijk ik wat hij aan het lezen is. Het boek heeft een felgekleurde cover en de titel Art as experience. Dat verbaast me, want hij lijkt me niet het soort man die van ervaringskunst houdt. Daarbij stel ik me een wandeling door een enorme, plastic baarmoeder voor. Of een deuropening met aan weerszijden twee naakte mensen, zoals bij de performance ‘Imponderabilia’ van Marina Abramović en Ulay. Ik zag het de man in de trein niet snel doen.

Een boek kan net als kleding een eerste indruk geven van een persoon; vooroordelen zoals die van mij zijn daardoor snel gemaakt. Toch kan het ook nieuwsgierig maken en een aanleiding voor een gesprek geven. Ik had de man in de trein graag naar Art as experience willen vragen, ware het niet dat hij het volgende station al uitstapte.

Toch moeten er mensen zijn met meer geluk. Het maakte me nieuwsgierig: zijn er reizigers die door een boek een goed gesprek hadden, of misschien zelfs een vriendschap ontwikkelden met een vreemdeling? 

Ezra Hakze

Redacteur Boekenkrant

ezra@boekenkrant.com

---

Nieuwe editie BKFilosofie verschijnt 2 oktober!

Na het succes van de april-editie van de BKFilosofie verschijnt er op 2 oktober een nieuwe editie van onze special, gewijd aan filosofie. BKFilosofie is een speciale uitgave van de Boekenkrant die zich richt op boeken en auteurs die het thema ‘filosofie’ als onderwerp hebben. Doelstelling is om filosofie bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Boekenkrantspecials

Maandelijks geeft de Boekenkrant verschillende specials uit. Een Boekenkrantspecial is een speciale editie van de krant, geheel gewijd aan een bepaald genre.

In 2017 verschijnen nog:

• In september: de BKJunior

• In oktober: de BKYA, BKFilosofie en BKHistorischeRomans

• In november: de BKMilitaireBoeken

• In december: de BKStrips

Lees hier over de meest recente BKStrips

Lees hier over de meest recente BKYA

---

Literatuur

Nieuwe titel: Opmerkelijke schepsels

Opmerkelijke schepsels is de schitterende nieuwe roman van Tracy Chevalier over een vrouw die met haar talent klasse en gender weet te overstijgen en uiteindelijk een paar van de belangrijkste ontdekkingen doet uit de negentiende eeuw. Bovenal is het een onthullend portret over de complexiteit en veerkracht van een vriendschap tussen vrouwen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Operatie Winterlong

Operatie Winterlong is de nieuwe, op zichzelf te lezen must read thriller van Mason Cross, met Carter Blake in de hoofdrol. Operatie Winterlong biedt verslavend entertainment, een rollercoaster-verhaal vol actie en avontuur. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Plaatsvervangers

Muziek is een grote liefde van Thomas Heerma van Voss. Op zevenjarige leeftijd bezoekt hij samen met zijn vader zijn allereerste liveconcert. Ineens staat hij oog in oog met muzikanten tegen wie hij tot dan toe alleen op veilige afstand, in zijn jongenskamer, opkeek. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Het geheim van de gillende geraamtes

Bij een kerkje in Rome staat een metershoog masker met holle ogen, een lange stenen baard en een wijd open mond. Het is De Mond van de Waarheid. Maar pas op! Wie liegt als hij zijn hand in die Mond steekt, is voorgoed zijn vingers kwijt. Tsjak! Daarover gaat Het geheim van de afgebeten vingers, het lievelingsboek van de negenjarige Luuk. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 september 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKJunior komt uit op 4 september 2017.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com