De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 15 augustus 2017

---

Verkleedpartijtje

Als kind hield ik enorm van verkleedpartijtjes. Samen met vriendinnen dook ik dan ook geregeld in de grote rieten mand die bij mijn ouders op zolder stond. In de loop der tijd hadden zich daarin niet alleen oude hoofddeksels van mijn opa verzameld als ook veel te grote, lange zwierige rokken van mijn oma en een versleten verpleegstersuniform met een mysterieuze vlek erop. Maar dat kon de pret niet drukken.

Het allerleukst waren de verkleedkleren die mijn moeder elk jaar zelf maakte voor carnaval. Terwijl mijn klasgenootjes als zuster, brandweerman of kok verkleed gingen, transformeerde mijn moeder mij tot een van mijn literaire helden. Van kabouter Pinkelotje en Pipi Langkous tot Belle. Schrijfster Belle van Zuylen welteverstaan, de jonkvrouw uit het dorp waar mijn opa en oma woonden en van wie ik als klein meisje diep onder de indruk was. Helaas kwam ik er al snel achter dat ik de enige was. ‘Belle van Zuylen? Je bedoelt Belle uit Belle en het Beest?’ ‘Nee, Belle van Zuylen uit Oud Zuilen!’

Dat Harry Potter: The Exhibition dit jaar dan ook eindelijk te zien is in Utrecht was niet te missen, hoewel ik wel even verrast was toen zich in de trein naar Leidsche Rijn opeens tientallen Zweinstein-leerlingen bevonden – compleet met cape en toverstaf. Zal ik dan toch, nu het nog kan, naar de expositie gaan? Al is het alleen maar om te testen of ze me hier wel zullen herkennen als ik verkleed ga als uil Hedwig of Hagrid.

Janneke Blok

Redacteur Boekenkrant

janneke@boekenkrant.com

---

Nieuwe editie BKFilosofie verschijnt 2 oktober!

Na het succes van de april-editie van de BKFilosofie verschijnt er op 2 oktober een nieuwe editie van onze special, gewijd aan filosofie. BKFilosofie is een speciale uitgave van de Boekenkrant die zich richt op boeken en auteurs die het thema ‘filosofie’ als onderwerp hebben. Doelstelling is om filosofie bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: De geluksvogels

Een tiener verschuilt zich in haar ouderlijk huis totdat er op de deur gebonkt wordt. Haar docent wordt gekidnapt door guerrillastrijders en geeft les over Shakespeare aan een klas met stokken, bladeren en stenen in de jungle. Een andere klasgenoot eindigt in New York, waar ze vecht om in het reine te komen met haar verleden en het heden.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: De rechter en zijn beul

De rechter en zijn beul lijkt een klassieke misdaadroman: er is een misdaad gepleegd en er wordt onderzoek gedaan, en aan het eind van het boek weet de lezer wie de dader is. Maar van meet af aan deugt het onderzoek niet.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Alleen tegen mijn vader

Maude Julien groeit op in totale afzondering. Haar vader heeft één doel: een supermens van haar maken. Ze moet extreme inspanning, opsluiting en uithongering doorstaan en kennis hebben van alle klassieken, kundes en canons. Kracht vindt ze in haar band met de dieren op hun boerderij en in de boeken die ze leest. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los

Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los

De olifant die niet wist of hij verdwaald was is geen prentenboek, geen doorsnee kinderboek en ook geen traditioneel fotoboek. Je zou het simpelweg een olifantenboek voor jong en oud kunnen noemen. ‘Ik vind het zelf heel fijn dat dit boek, maar ook mijn andere fotografiewerk, overal tussen valt,’ vertelt Thomas Nondh Jansen, de fotograaf en de drijvende kracht achter het boek. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 september 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKJunior komt uit op 4 september 2017.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com