De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 1 augustus 2017

---

 Octopus

Afgelopen week kwam het bericht dat Charlotte Mutsaers een lp uitbrengt met componist Louis Gauthier. De schrijfster die we al kenden van haar felgekleurde hondenportretten, bleek nu ook nog zangeres. Toegegeven: het eerste nummer klonk eerder als parlando-poëzie dan een zangdebuut, maar als Mutsaers prachtig kon zingen had mij dat niet verbaasd.

Kunstenaars gaan immers vaak op expeditie in de creatieve sector: zo was Lucebert ook schilder, bleek Keanu Reeves onlangs uitgever en James Franco dichter. Bij de meeste creatievelingen is zo’n octopus-carrière wel logisch. Zeker de dubbelrol van dichter/beeldend kunstenaar lijkt natuurlijk: poëzie draait tenslotte ook om beelden.

Schrijvers met een conventionele baan zijn dunner gezaaid, zo bleek tijdens mijn studie. Ik wilde een scriptie maken over ‘schrijven als beroep’ en zocht daarvoor auteurs die naast het schrijven een daytime job hadden; een alledaags beroep waarmee ze de kost verdienen. Maar met zulke bijbanen liepen zij niet te koop. Dat kon ik ook wel begrijpen, want als je in je avonduren over grote en existentiële vragen schrijft, dan wil je niet dat de mensen weten dat je de volgende morgen weer onder het systeemplafond van een verzekeringsagentschap zit, met je weltschmerz.

Toch heb ik met deze nieuwsbrief de luxe om veel boekenliefhebbers te bereiken. Kennen jullie nog schrijvers met een alledaagse bijbaan? Auteurs die ook tandarts, makelaar of bankier zijn? Ik hoor het graag!

Met vriendelijke groet,

Ezra Hakze

Redacteur Boekenkrant

ezra@boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: De bekentenis van de leeuwin

Als de zus van Mariamar Mpepe gedood wordt door leeuwen, sluit haar vader de jonge vrouw op in zijn huis. Met alleen de geest van haar zus als gezelschap droomt ze ervan te ontsnappen aan haar geboortedorp Kulumani, en verlangt ze naar het weerzien met de man die haar jaren geleden in de steek liet. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: Praagse nachten

Praag, 1599. Christian Stern, de ambitieuze bastaardzoon van de prins-bisschop van Regensburg, is net in de stad aangekomen. Op zijn eerste avond daar vindt hij het lichaam van een jonge vrouw, half begraven in de sneeuw, haar keel op beestachtige wijze doorgesneden. Ze blijkt niemand minder dan de minnares van de keizer, en er zijn allerlei verdachten. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

‘Af en toe moet je gewoon kunnen cheaten’

Ben jij eindeloos diëten ook zo zat? Rachida en Najima hebben alle crashdiëten voorgoed achter zich gelaten met hun healthy lifestyle, waarover ze je in hun boek Healthy sisters alles vertellen. Dit levert twee vrolijke en fitte zussen op, die ook nog eens gewoon gezellig kunnen genieten van lekker eten. Dat smaakt naar meer! 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Naondel

Rabira draagt als jong meisje de zorg voor een magische bron. Dan maakt ze een fout met rampzalige gevolgen: smoorverliefd als ze is, onthult ze de geheimen van de bron aan Iskan, de zoon van de vizier. Gevangen in Iskans harem krijgt ze algauw gezelschap van andere vrouwen: het nomadenmeisje Garai, de vrouwelijke krijger Sulani, dromenweefster Orseola, en vele anderen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Twee konijnen, duizend verhalen

Een boek zonder woorden dat duizend verhalen vertelt.

Ga een dag mee in het leven van deze vrolijke konijnentweeling. Terwijl de dag én het jaar verstrijkt is in het huis en de tuin zoveel te zien dat je elke keer iets nieuws zult ontdekken. En kun je de voorwerpen vinden die op iedere prent terugkeren? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 augustus 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKStrips en de BKYA komen uit op 7 augustus 2017.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com