De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 25 juli 2017

---

Voorpret

 Toen ik na het weekend op de redactie kwam moest ik even slikken. Ik keek naar links en naar rechts, maar de bureaus om mij heen bleven leeg. Net als de rest van Nederland is ook een groot deel van de redactie uitgevlogen naar zijn vakantiebestemming. Ik hoop natuurlijk dat ze in een hangmat en met een cocktail in de hand aan het genieten zijn van het zomerweer, maar ik ben nog het meest benieuwd naar de boeken die ze in hun welverdiende vrije tijd aan het lezen zijn.

Hoewel wij misschien meer boeken lezen dan de gemiddelde Nederlander, werd er op de redactie ook druk over gediscussieerd welk boek nu echt mee moest in de vakantiekoffer. Terwijl de ene collega specifiek om boekentips vroeg die gerelateerd waren aan het vakantieland, dook de ander haar boekenkast in om eindelijk eens die titels te gaan lezen die al jaren stof liggen te vangen. Ondanks dat ik zelf pas dit najaar mijn koffers pak, waren deze overwegingen de start van mijn vakantie-voorpret.

Dus mocht u aan de rand van het zwembad een steengoed boek hebben gelezen, laat het mij dan vooral weten! Hopelijk kan ik mijn gevoel van voorpret rekken totdat ik zelf in het vliegtuig stap, wellicht met uw favoriete vakantieboek in mijn koffer.   

Met vriendelijke groet,

Nicole van der Elst

nicole@boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: Buster Kafka

Wat hebben de Amerikaanse komiek Buster Keaton en de Duitstalige schrijver Franz Kafka gemeen? Enzo Krijgsman verdiept zich daarin, terwijl hij de grond onder zijn voeten verliest. Hij heeft een roman gepubliceerd over de Hollandsche Schouwburg en wordt ten onrechte aangezien voor jood, met dramatische gevolgen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Drie meter onder nul

Ze kiest haar slachtoffer. Ze beraamt de moord. Ze laat niets aan het toeval over. En ze heeft al helemaal geen medelijden. Geduld is een schone zaak voor een jager. Ze lijkt een onschuldige jonge vrouw: een uiterst succesvol IT-specialist, onafhankelijk, zelfverzekerd, intelligent en mooi. Maar ieder mens heeft een duistere kant. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: De zee, een spiegel

Joseph Conrads leven laat zich grofweg in drie episodes duiden: zijn jeugd in Polen, zijn ouderdom in Engeland en daartussenin zijn jaren op zee. Jaren waar hij als kind al naar verlangde: hij liep op zestienjarige leeftijd van huis weg om scheep te gaan. Zijn Engelse jaren vulde hij vervolgens met schrijven over de zee. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Interview: Voorlopen op de evolutie

Complicaties na een operatie zorgden ervoor dat psychologe Mirjam Hildebrand langere tijd met hevige pijnproblemen thuis kwam zitten. In deze nare periode besloot ze toch iets moois van haar leven te maken. Het resultaat mag er zijn: de spannende young adult Voorlopers ligt nu in de winkels.

 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 augustus 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKStrips en de BKYA komen uit op 7 augustus 2017.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com