De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 4 juli 2017

---

Niet aan boeken denken…?

 De komende weken zult u het even zonder mijn stukjes moeten stellen. Waarschijnlijk merkt u er niks van hoor, dat ik er eventjes tussenuit ben. Mijn collega’s op de redactie zullen dit plekje met hun eigen stukjes vullen. Over de boeken die ze lezen en de dingen die ze meemaken. Terwijl ik hard mijn best doe om een paar weekjes niet aan boeken te denken.

Nou ja… Dat laatste is niet waar. Tijdens mijn vrije weken ga ik een heleboel zien en doen, maar gelukkig ook een heleboel lezen. En daarbij heb ik eerlijk gezegd uw hulp nodig. Ik heb nog wel wat extra ruimte over in mijn koffer voor een paar mooie boeken. Normaal ben ik het die u boekentips geeft, maar ik zou zo graag eens de rollen omdraaien. Verrast worden door uw literaire advies. Vertel mij dus maar: welk boek – oud, nieuw, Nederlands, Engels, in welk genre dan ook – moet ik lezen deze zomer? Ik hoor het graag. En ik zie u over een tijdje weer terug in deze nieuwsbrief!

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​

---
De Boekenkrant groeit: we zijn op zoek naar een topverkoper

De Boekenkrant groeit: we zijn op zoek naar een topverkoper

De Boekenkrant heeft afgelopen jaar veel nieuwe titels geïntroduceerd. Dit zorgt ervoor dat de organisatie sterk groeit. Na uitbreiding van de redactie zijn we nu op zoek naar een topverkoper.

Lees verder

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 3 juli 2017 - Met Lieke Marsman, Ilja Gort en Myrthe van der Meer

Afgelopen maand maakte Lieke Marsman de overstap van poëzie naar proza. Voor de juli-editie van de Boekenkrant spraken we haar over het geëngageerde romandebuut Het tegenovergestelde van een mens.

Ook leest u in deze editie een interview met Ilja Gort, die u natuurlijk kent als wijnkenner en Francofiel. Hij schreef de inmiddels in de Bestseller top 60 belande roman De Vulkaan.

Lees verder

---

Nu verschenen: BKJunior editie 3 juli 2017 - Met John Flanagan, 100% Coco en Het grote keepersboek

Het thema van deze BKJunior is 'De jongens tegen de meisjes!' Toch vinden wij dat echte jongens- of meisjesboeken niet bestaan.

Iedereen leest bijvoorbeeld de stoere Grijze Jager-serie, vertelde schrijver John Flanagan ons in het Archeon. Verder spraken we met Nola Kemper, de hoofdrolspeelster uit 100% Coco.

Lees verder

---

Literatuur

Boekenkrant tipt: korte verhalen

Ze zijn uitermate geschikt voor in de wachtkamer, tijdens het tandenpoetsen, korte treinritjes, op de wc of na een vertraging. Beter gezegd: ze zijn geschikt voor iedereen die 'geen tijd heeft om te lezen'. Ik heb het natuurlijk over het korte verhaal.

Lees verder

---

Spanning

Een waardige opvolger

Na het succes van Achter gesloten deuren bevestigt B.A. Paris met Gebroken haar status als queen of domestic crime.

PROMOTIE - Het begon die avond in het bos. Cass Anderson stopte niet om de vrouw in de auto te helpen, en nu is zij dood. 

Lees verder

---

Non-fictie

Boys will be boys

Toen Myrthe van der Meer haar boekenkast ordende, viel haar één ding op. Waarom zijn er honderden boeken over het houden van katten, honden en paarden, maar is er geen eentje over mannen? Met Het houden van mannen brengt ze daar verandering in. 

Lees verder

---

Jeugd

Nieuwe titel: Hello Ruby: de grote reis door de computer

Ruby is een klein meisje met een grote fantasie. Haar favoriete uitspraak is 'Waarom?'

Vandaag verveelt Ruby zich. Gelukkig heeft papa's computer altijd iets toverachtigs. Maar de computer doet het niet, de cursor is verdwenen! Dan valt Ruby met de witte Muis zomaar de computer binnen. Samen gaan ze op onderzoek uit. 

Lees verder

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 augustus 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKStrips en de BKYA komen uit op 7 augustus 2017.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com