De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 13 juni 2017

---

Kom maar op met die reacties!

Ik vind het altijd leuk om van onze Boekenkrant-lezers te horen – of het nu om complimentjes, tips of kritiek gaat. We krijgen berichten van mensen die van de krant hebben genoten en van boekhandelaren die dankzij ons enthousiaste klanten in de winkel hebben. Af en toe laat iemand weten dat we een spelfoutje over het hoofd hebben gezien. Ook zo’n bericht vind ik fijn om te krijgen, want zo’n lezer heeft de krant naar alle waarschijnlijkheid vol aandacht bekeken.

Deze week moest ik helemaal blozen van alle berichtjes in mijn postvak. Talloze uitgevers, boekhandelaren en lezers hebben ons laten weten dolenthousiast te zijn over de tweede BKHistorischeRomans, die nu in de winkels ligt. Zelf was ik al enorm trots op deze editie, waarin we via de mooiste romans terugreizen naar de Russische Revolutie, de Gouden Eeuw en de watersnoodramp van 1953. Maar nu ook ons publiek de waardering voor deze special heeft uitgesproken, kan ik helemaal tevreden zijn. Blijf maar komen met al die reacties. Dan werken wij ondertussen door aan de volgende mooie krant!

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​

---

Literatuur

Verder kijken dan morgen

Stefan Brijs heeft zich nooit vrijer gevoeld dan tijdens het schrijven van zijn Andalusisch logboek. Het resultaat is een lyrisch, kritisch en onthullend boek over de kunst van het leven. ‘Ik heb mezelf verrast.’

‘Blijkbaar heb ik om de tien jaar verandering nodig’, vertelt Brijs in Brussel.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: De dorst

Tijdens de Spannende Boekenweken kan het nieuwe boek van Jo Nesbø natuurlijk niet ontbreken. Harry Hole is terug!

De politie vindt het lichaam van een vrouw; een tinderdate werd haar fataal. Haar verwondingen wijzen erop dat er een bijzonder agressieve moordenaar aan het werk is, een moordenaar die bij haar thuis op haar wachtte.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Uurtje factuurtje

Uurtje factuurtje is een boek over hardwerkende freelancers, creatieve zzp’ers, hippe zelfstandigen en carrière maken zonder baas. Want meer en meer mensen werken niet meer voor een baas maar zijn zelfstandige op de arbeidsmarkt.

Iedere zzp’er vult zijn bestaan op z’n eigen manier in. Uurtje factuurtje gaat over hen, en over al hun verschillen en overeenkomsten.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Een alfabet lang onhandigheid

Van school heeft Candice de opdracht gekregen om zichzelf te beschrijven aan de hand van een alfabet. Ze levert alleen geen A4'tje in, maar een compleet boek...

Candice Phee wil het leven voor iedereen mooier maken. Jammer genoeg is ze nogal onhandig - en heeft ze dat zelf niet door.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Nieuwe titel: Was ik maar thuisgebleven

Wie kent het niet: de langverwachte vakantie die in het echt toch een stuk minder idyllisch blijkt? Krakkemikkig verblijf, vies eten, zeurende reisgenoot, de godganse dag stromende regen…

In deze nieuwe bundeling zijn de beste tekeningen van Peter van Straaten over vakantieleed gebundeld.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 juli 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKJunior komt uit op 3 juli 2017.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com