De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 30 mei 2017

---

Hemelse tiramisu

Vandaag waande ik me in Italië. Dat kwam deels door de warme temperaturen, maar voornamelijk door het feit dat ik ons kantoor voor even verruild had voor het Amsterdamse restaurant Mappa. Daar vloeide de prosecco rijkelijk en stonden de tafels vol met huisgemaakte ravioli, mediterrane broodjes en hemelse tiramisu. Ik was aanwezig bij de lanceringslunch van Ginevra. Een Italiaanse liefdesgeschiedenis van Simone van der Vlugt.

Waar goed eten is, wordt meestal ook goed gekletst. Daarbij bleek Simone zelf een uiterst gezellige gesprekspartner. Vol enthousiasme vertelde ze mij en de andere aanwezigen over haar eigen kennis van de Italiaanse taal en de research die ze voor Ginevra had verricht. Historische fouten zijn uit den boze in haar romans, aldus de schrijfster. Zo had ze bijna de kathedraal van Florence beschreven inclusief koepel, maar ontdekte ze net op tijd dat die nog niet af was in de tijd waarin de roman zich afspeelt. Als ik even later in de trein terug naar Utrecht aan Ginevra begin, moet ik lachen: ik zie de koepelloze kathedraal al op de eerste pagina genoemd worden. Dan word ik Italië weer ingetrokken, en geniet ik met volle teugen.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​

---
Luisterend lezen voor beginners

Luisterend lezen voor beginners

Tot voor kort hadden Boekenkrant-redacteuren Anouk en Nicole weinig ervaring met luisterboeken. Om alvast in de sfeer te komen voor de Week van het Luisterboek besloten ze daar verandering in te brengen. Ze installeerden de luisterboekenapp Storytel en ontdekten of het luisteren van boeken hen net zo enthousiast maakt als het lezen van de papieren variant.

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: De wezens

Hoe kijkt iemand die voor het eerst kennismaakt met onze planeet naar onze manier van leven?

Professor Andrew Martin, een vriendelijke wiskundige en een ogenschijnlijk perfecte held voor dit verhaal, gaat dood nog voor het boek begint. Zoals de buitenaardse verstekeling die zich schuilhoudt in zijn lichaam echter al snel ontdekt: Andrew was helemaal niet zo’n aardige man.

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Spanning

De waarheid verteld als fictie

Het is de eerste zaterdag van april als Esther Boek en ik in Arnhem in een cafeetje gaan zitten. Het regent. ‘Alsof de regen alle overgebleven ellende wegspoelt’, reageert Esther, schrijfster van Geen kind meer. Samen hebben we het even over alledaagse dingen, zoals Boer zoekt vrouw ...

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Een veelbelovend debuut

Zou je met obesitas een maagverkleining overwegen in het ziekenhuis waar je werkt? Marli gaat geïnteresseerd op onderzoek uit, maar doet dan een schokkende ontdekking.

'Evenwicht is een originele en knap geconstrueerde thriller, met een flinke dosis onderhuidse spanning.' Linda Jansma, bestsellerauteur.

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Vrede kun je leren

Na elke aanslag gaan we voor meer veiligheid – en hopen we op meer vrede. Maar is dat genoeg?

Thomas d'Ansembourg en David Van Reybrouck vragen zich in Vrede kun je leren af of geweld zich echt enkel met geweld laat bestrijden. Vrede is een vak. De opvoeding tot vrede moet net zo vanzelfsprekend zijn als gymnastiek en lichamelijke verzorging.

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Pas op breekbaar

Kate O’Brien is slim. Mooi. Ambitieus. En een leugenaar. Dat moet ook wel als je uit een achterstandsmilieu komt en iets wilt bereiken in het leven, houdt ze zichzelf voor.

Als beursstudent aan een prestigieuze privéschool in New York is ze bijna bij haar einddoel: Yale. Om haar kansen te vergroten, richt ze haar pijlen op Olivia Sumner, de it-girl van de school.

Lees verder op Boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 juni 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKYA komt uit op 6 juni 2017. Op deze dag zal ook voor de tweede keer de BKHistorischeRomans verschijnen.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com