De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 23 mei 2017

---

Knutselboeken

Nu ik zoveel volwassenen om me heen in de weer zie met kleurboeken, vraag ik me stilletjes af of het sociaal geaccepteerd zou zijn als ik wat andere hobby’s uit mijn kindertijd weer zou oppakken. Zo had mijn moeder – een juf – een enorme collectie knutselboeken waar ik maar wat graag inspiratie uit putte. Op regenachtige vakantiedagen zette ik prachtige vissen van crêpepapier en kastelen van klei en schelpen in elkaar.

Mijn favoriet was het maak-je-eigen-pop-up-boek-boek. Met schaar, lijm, papier en stiften maakte ik kleine boekjes waarbij je, door aan pijltjes en knopjes te zitten, de personages in beweging zette. Als ik terugdenk aan mijn pop-upversies van Roodkapje en Hans en Grietje, zie ik de grootste meesterwerken voor me. In de realiteit zullen mijn boekjes weinig meer zijn geweest dan een paar aan elkaar geniete blaadjes. Ik verwacht niet dat ik het vandaag de dag veel beter zou kunnen doen. Toch lijkt het mij fantastisch om binnenkort een zaterdagmiddag lang weer aan het knippen en plakken te gaan. Net als vroeger, zonder verwachtingen: gewoon om plezier te beleven aan het knutselen zelf. Ik zal mijn moeder eens bellen om te vragen of ze die knutselboeken nog heeft…

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​

---

Literatuur

Nieuwe titel: Machten der duisternis

In het honderdste geboortejaar van Anthony Burgess verschijnt voor het eerst in Nederlandse vertaling Machten der duisternis (Earthly Powers), door critici algemeen Burgess' beste boek genoemd, verkozen boven het bekendere A Clockwork Orange.

‘Het was de middag van mijn eenentachtigste verjaardag en ik lag in bed met mijn schandknaap toen Ali meldde dat de aartsbisschop me was komen opzoeken.'

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Spanning

Verloren kinderen

Op de achterflap wordt Goed of slecht, de debuutthriller van Ali Land, als donker, intens en choquerend beoordeeld. Wat is het motief om deze thriller, met ook nog eens een heftige thematiek, op te pakken? Wat mij betreft de intrigerende subtitel: ‘Ik ben de dochter van een seriemoordenaar’.

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Non-fictie

Wat is fascisme?

'Fascist' is nog altijd een populair scheldwoord. Maar wat is het fascisme eigenlijk, en waarom werden mensen erdoor aangetrokken? Robin te Slaa beantwoordt deze vragen in Wat is fascisme? Oorsprong en ideologie.

Lees verder op Boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Keverkoningin

Dit tweede boek over Darkus en zijn vrienden is net zo verrassend, spannend en grappig als Keverjongen.

Modekoningin Lucretia Cutter heeft kwade plannen, die levensgevaarlijk zijn voor Darkus, zijn neushoornkever Baxter en alle andere kevervrienden. Darkus moet haar en haar spionerende gele lieveheersbeestjes te slim af zijn. Zal het hem lukken de keverkoningin te stoppen?

Lees verder op Boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 juni 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKYA komt uit op 6 juni 2017. Op deze dag zal ook voor de tweede keer de BKHistorischeRomans verschijnen.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com