De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 18 april 2017

---

Bingend de Pasen door

Bent u bekend met de term binge-watchen? Dit vernederlandste Engelse woord is het televisie-equivalent van het op hoog tempo wegsnaaien van een XXL-zak chips. In deze Netflix-tijden doen we het allemaal weleens: alle afleveringen van een tv-serie in slechts een paar dagen (ahum, soms wel één dag) tijd erdoorheen jagen.

Maar wist u dat er ook een boekenvariant van deze term bestaat? Mijn Boekenkrant-collega Nicole bracht me laatst op de hoogte van de term binge-reading. Ik vrees dat ik me daar tijdens het Paasweekend schuldig aan heb gemaakt: ik heb me in een moordtempo door twee boeken heen gewerkt. Met goede reden overigens. Wie kan immers zeggen dat hij voor zijn werk aan het bingen geslagen is?

Het lange Paasweekend was voor mij dan ook echt een godsgeschenk. Tussen het eitjes eten door kon ik me volledig storten op de verhalen waar ik deze week stukken over moet schrijven. En daar ben ik nu helemaal klaar voor. Al was dat lezen niet altijd even gezellig voor vriendlief. Maar ja: mijn binge-reading brengt brood op de plank. En zeg nou zelf: er zijn vervelendere vormen te bedenken van werken tijdens de feestdagen.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​

---

Literatuur

Het ware gezicht van Amerika

In De ondergrondse spoorweg geeft Colson Whitehead een ontnuchterende kijk op het Amerikaanse slavernijverleden. De roman leverde hem niet alleen lof van Obama en Oprah op, hij werd ook bekroond met de National Book Award.

In een interview met de Volkskrant vertelde Whitehead dat hij als kind voor het eerst over ‘de ondergrondse spoorweg’ hoorde.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Daders zijn vaak slachtoffers

In Nederland en Vlaanderen zijn we gek op Scandinavische thrillers. Uitgeverij LetterRijn sloot op die rage aan en organiseerde een verhalenwedstrijd rondom het thema ‘ijskoude verhalen’. De 25 beste zijn gebundeld in Nordic Noir. Kunnen deze vertellingen tippen aan die van onze noorderburen?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Marli Huijer: Een ode aan de publieksfilosofie

Tijdens de Maand van de Filosofie maken we dit jaar niet alleen kennis met de nieuwe Denker des Vaderlands René ten Bos, we nemen ook afscheid van zijn bijzondere voorganger. Marli Huijer was de afgelopen twee jaar Denker des Vaderlands. In haar boek Leve de publieksfilosofie! reflecteert ze op deze periode en houdt ze een warm pleidooi voor de publieksfilosofie.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Klein wit visje en zijn papa

Klein wit visje en zijn papa is een hartverwarmend boek voor kleine bewonderaars vanaf 2,5 jaar én hun papa's.

Klein wit visje heeft een heleboel vriendjes. En allemaal hebben ze een fantastische papa: de ene is supersterk, de andere de allergrootste en weer een andere papa is keislim of reuzegrappig.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 mei 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKJunior komt uit op 1 mei 2017. Op deze dag zal ook voor het eerst de BKMilitaireBoeken verschijnen.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com