De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 11 april 2017

---

Ecuadoraanse bitterbal

Af en toe laat ik mijn stapel boeken en computer voor wat ze zijn en ga ik op pad om inspiratie op te doen voor de inhoud van de Boekenkrant. Zo was ik gisterochtend te vinden op de Culiperslunch: een persevenement over alles wat met eten en drinken te maken heeft. Dus stond ik om elf uur ’s ochtends met een glaasje munt-rosé in de ene hand en een Ecuadoraanse bitterbal in de andere te kijken hoe een chocolatier bizar prachtige minigebakjes in elkaar aan het draaien was.

Lekker natuurlijk, al die bijzondere hapjes en drankjes. Maar ik was daar natuurlijk voor de kookboeken. En wat heb ik toch een aantal bijzondere titels ontdekt. Voor notenliefhebbers spotte ik het prachtig vormgegeven Pindakaas, het kookboek; voor fans van gezond eten zag ik het kunstige Zoete aardappel van foodstagrammer Colette Dike; en voor vegetarische foodies viel mijn oog op het kleurrijke Bowls of Goodness van de Zweedse Nina Olsson. Met een vol buikje en een hoofd vol ideeën vertrok ik weer naar kantoor. Met die te bespreken kookboeken zit het de komende maanden wel snor!

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​

---

Literatuur

Boekfragment: Maangloed

Na verschijning van zijn debuutroman, reist Michael Chabon naar zijn moeders huis voor een bezoek aan zijn terminaal zieke grootvader. Op zijn doodsbed vertelt zijn opa over de rebelse jonge man die hij ooit was. Het resultaat is de roman Maangloed.

Eind jaren dertig had mijn grootvader, als hij zijn geld niet bij elkaar sjacherde met biljarten, een vierjarige technische opleiding gevolgd, die hij bekostigde door voor het warenhuis Wanamaker’s piano’s te bezorgen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Zondagochtend breekt aan

Zondagochtend breekt aan is het spannende zevende deel van de achtdelige Frieda Klein-serie, geschreven door Nicci French.

Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis – een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft – iets wat Frieda al jarenlang beweert – en nog altijd geobsedeerd is door Frieda.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Creatief je koelkast legen

Empty the Fridge van de Vlaamse blogger Jennifer Schleber geeft je ‘meer dan 100 restjesrecepten, bewaartips en tricks om het meeste uit je koelkast te halen.’ Zouden beschimmelde bakjes couscous en verschrompelde paprika’s dan nu echt tot het verleden behoren? Volgens Schleber verspillen Vlaamse huishoudens in totaal 564 miljoen euro per jaar aan voedsel.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Het grote emotieboek

In Alles wat ik voel gaat het over je gevoelens: blijheid, jaloezie, verliefdheid, verdriet en alle andere grote emoties komen aan bod. Waarom voel je wat je voelt? Is het niet erg om jaloers te zijn? Kun je jezelf empathie aanleren?

Stine Jensen schakelt moeiteloos over van een herkenbaar voorbeeld – Waarom durf ik niet te zeggen dat ik verliefd op hem ben? – naar een begrijpelijke uitleg aan de hand van bekende filosofen zoals Erasmus en Foucault.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Stripvlogger bezoekt De Stripdagen

Marcel Haster, alias de Stripvlogger bezocht De Stripdagen in Rijswijk. In zijn vlog geeft hij o.a. een impressie van het programma dat BKStrips op het kleine podium organiseerde.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 mei 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKJunior komt uit op 1 mei 2017. Op deze dag zal ook voor het eerst de BKMilitaireBoeken verschijnen.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com