De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 4 april 2017

---

Piepjes en trilgeluidjes

Soms zien we heel veel boeken in één keer voorbij komen over hetzelfde onderwerp. Zo werden we een paar jaar terug overspoeld door erotische boeken – er kwam zelfs een kookboek met de fantastische titel Vijftig tinten kip voorbij. Ook nu is er weer sprake van een steeds terugkerend thema: er worden behoorlijk wat boeken uitgebracht die gaan over onze collectieve digitale verslaving.

Boeken met titels als Digital detoxSuperverslavend en On/Off gaan over de gevolgen van overmatig smartphone- en computergebruik: gebrek aan concentratie, stress en weinig slaap. Toen ik vorige week het zoveelste persbericht over dit onderwerp binnen zag komen, besloot ik zelf maar eens de proef op de som te nemen. Goed, overdag moet ik wel met mijn computer aan de gang – anders heb jij volgende maand geen krant om te lezen. Maar bij thuiskomst heb ik mijn telefoon eens in de slaapkamer neergelegd. Geen piepjes of trilgeluidjes; enkel boeken lezen, kletsen met vriendlief en filmpjes kijken. Het effect merkte ik ’s nachts toen ik ’s ochtends weer wakker werd: ik had in geen tijden zo rustig geslapen.

Een week later ben ik helaas weer in mijn verslavingspatroon teruggevallen. Maar ik zit vol goede voornemens: ik ga zo’n antiverslavingsboek halen. En als ik piepjes of trilgeluidjes hoor, zal ik niet gelijk op die telefoon duiken. Dat is tenminste het plan.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 3 april 2017 – Met Ester Naomi Perquin, Erik Jan Harmens en Frank Westerman

Was het u al opgevallen? We hebben de voorkant van de Boekenkrant in een nieuw jasje gestoken. Op deze eerste voorkant 'nieuwe stijl' prijkt de nieuwe Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin. In de april-editie vertelt Perquin hoe ze op het idee kwam voor haar nieuwe dichtbundel Meervoudig afwezig, en hoe ze haar rol als Dichter des Vaderlands wil invullen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKYA editie 3 april 2017 – Met Harry Potter, Esther Sprikkelman en Corinne Duyvis

Deze BKYA draait om de mooiste YA-debuten en onbekende titels. Zo vertelt Esther Sprikkelman over Bijenvader: ‘Ik kan eigenlijk nog steeds niet goed bevatten dat mijn boek nu echt in de winkel ligt. Als er dan ook nog allemaal mensen zijn die er een mening over hebben, voelt dat nog steeds een beetje gek!’

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKFilosofie editie 3 april 2017 – Met René ten Bos, Peter Singer en Laura van Dolron

In deze Maand van de Filosofie lanceert de Boekenkrant de BKFilosofie: een special gewijd aan de meest uiteenlopende filosofieboeken. Voor deze eerste editie spraken we met René ten Bos, de nieuwe Denker des Vaderlands. ‘Ik wil iets doen aan de kloof tussen wetenschap en samenleving,’ zegt hij over zijn nieuwe aanstelling.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Het gedicht als ruimte om zelf te verkennen

Ze is de nieuwe Dichter des Vaderlands en bracht onlangs de dichtbundel Meervoudig afwezig uit. Hoogste tijd voor een interview met Ester Naomi Perquin, om duidelijk te maken hoe ze haar kersverse rol vervult en wat haar bundel zo bijzonder maakt.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Winnaars van dé schrijversprijs BoekGoud zijn bekend

Uitgeverij Boekscout overhandigde op 31 maart 2017 het felbegeerde BoekGoud aan de auteurs van de boeken die werden gelezen, geprezen en uiteindelijk gekozen tot ultieme favoriet door de publieks- en vakjury. De prijzen werden groots uitgereikt op het kantoor van de printing-on-demand-uitgeverij in Soest.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Presentatie BKFilosofie: een feestelijk onthaal

Onder zeer grote belangstelling werd op zondag 2 april in boekwinkel Donner te Rotterdam de Maand van de filosofie 2017 geopend. Tijdens deze bijeenkomst werd ook de BKFilosofie gepresenteerd, de nieuwste loot aan de stam van de Boekenkrantspecials.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe titel: Later word ik filosoof

Het is de Maand van de Filosofie! In Later word ik filosoof. Het denken van René ten Bos, een bundel interviews van Peter Henk Steenhuis met René ten Bos, lees je alles over de nieuwe Denker des Vaderlands. Al op zesjarige leeftijd wist René ten Bos: 'Later word ik filosoof'. Na veel omzwervingen is zijn voorspelling uitgekomen: hij is hoogleraar filosofie.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

YALFest: Het festival voor YA-lovers

YALFest staat voor de deur! Op 23 april 2017 kun je opnieuw naar een te gek YA-festival met acht internationale bestsellerauteurs, leerzame masterclasses, een berg aan activiteiten en veel meer.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 mei 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKJunior komt uit op 1 mei 2017. Op deze dag zal ook voor het eerst de BKMilitaireBoeken verschijnen.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com