De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 28 maart 2017

---

Proosten in Hardenberg

Dit jaar ging voor mij de Boekenweek niet van start met het Boekenbal, maar met een flinke treinreis. Ik moest in Hardenberg zijn voor een bijzondere boekpresentatie: onze eigen redacteur Jacqueline Coppens presenteerde daar haar thrillerdebuut, Evenwicht.

Niet dat ik alleen maar naar Hardenberg treinde om een glaasje prosecco met een van onze redacteuren te drinken. Nee hoor, ik werd – zoals het hoort – gewoon aan het werk gezet. Ik mocht Jacqueline ten overstaande van alle aanwezigen interviewen. En dat was erg leuk: tijdens ons gesprek onthulde de kersverse schrijfster dat ze groot fan is van Agatha Christie, dat ze al in 2008 begon met het schrijven van Evenwicht, en dat ze al druk bezig is met haar tweede boek.

Na het interview werd die prosecco dan toch geserveerd, en voorzag Jacqueline mijn exemplaar van Evenwicht van een persoonlijke krabbel. Toen ik aan de lange treinreis terug naar Utrecht begon, moest ik toch wel een beetje gloeien van trots. Jacqueline is – na Ika Gerritsen – de tweede Boekenkrant-redacteur met een thriller in de boekwinkels. Dat is toch best een feestelijke manier voor ons om de Boekenweek mee te beginnen.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​

---

Het Boekenbal of het BN'ersbal?

Het Boekenbal: in mijn ogen een geheimzinnig feest, waarvan iedereen het bestaan kent, maar het raadselachtig blijft wat zich daar nu precies afspeelt. En laat het Boekenbal dit jaar nu ook nog eens Het Boekenbal der Verleidingen heten, dat afgelopen vrijdagavond plaatsvond in Paradiso, een voormalige kerk die in 1967 door een groep hippies werd gekraakt.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Vanaf april ook een Boekenkrant speciaal gericht op de Vlaamse lezer!

De Boekenkrant gaat de oplage verhogen van 22.000 naar 32.000 exemplaren dankzij de uitbreiding in Vlaanderen. Vanaf april 2017 is de Boekenkrant verkrijgbaar bij 25 Confituurboekhandels in Vlaanderen!

Toen we 2007 startten met de Boekenkrant was het de ambitie om met een editie zowel Nederland als Vlaanderen te bedienen. De culturele verschillen blijken toch groter dan verwacht.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

De troost van verboden vruchten

Met haar Boekenweekessay De zonde van de vrouw sluit Connie Palmen uitstekend aan bij het thema van de Boekenweek: verboden vruchten. Vier getalenteerde maar gekwelde vrouwen staan in haar essay centraal. Om zich van zichzelf te verlossen plukten ze volop van verboden vruchten.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Donker water

Op een hete zomerdag vertrekt misdaadjournalist Ellen Tamm vanuit Stockholm naar haar ouderlijk huis in Sörmland. Ze kan niet langer vluchten voor haar verleden en voor de traumatische persoonlijke herinneringen die naar boven kwamen toen ze werkte aan de zaak van het verdwenen meisje Lycke. Nu gaat ze terug naar waar het allemaal begon, toen ze acht jaar oud was …

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

‘Helden worden niet geboren’

Natasza Tardio is journalist, redacteur en schrijver van jeugdboeken. Toen haar gevraagd werd om een biografie over Francien de Zeeuw te schrijven, was ze meteen enthousiast.

Schrijven over een verzetsheldin en eerste vrouwelijke militair, die ook nog tot de levenden behoorde, was een enorme uitdaging, zo staat te lezen in Tardio’s nawoord.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Rat

Woedend en over zijn toeren rent Rat het huis uit. Zijn moeder heeft weer rake klappen gehad van zijn vader en de jongen is het spuugzat. Hij stapt op de trein en vertrekt naar een andere stad, weg van het huiselijk geweld. Daar sluit hij zich aan bij twee lotgenoten, die het thuis ook niet meer zien zitten.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Nieuwe titel: De bibliotheek van ongeschreven verhalen

Een actuele graphic novel van Firoez Azarhoosh en striptekenaar Woek, geïnspireerd op het oral history project Ongekend Bijzonder, dat 248 verhalen van voormalige vluchtelingen vastlegde als onderdeel van de hedendaagse geschiedenis.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 april 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKYA komt uit op 3 april 2017. Op deze dag zal ook voor het eerst de BKFilosofie verschijnen ter gelegenheid van de Maand van de Filosofie.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com