De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 14 maart 2017

---

Een onmisbare onderscheiding

In mijn vier jaar bij de Boekenkrant is er één ding waar ik me altijd over verwonderd heb: er bestaan echt heel, heel, heel veel boekenprijzen. Kinderprijzen, literaire prijzen, prijzen voor de mooiste woorden, zinnen, korte verhalen. Omdat het er zoveel zijn, trekt niet elke prijs mijn aandacht meer. Afgelopen week werd er echter één uitgereikt die ik juist onmisbaar vindt: de Boekhandelsprijs.

Het is niet voor niks dat er in deze tijd van webshops nog steeds zoveel boekhandels bestaan. Een boekhandelaar doet immers meer dan een prijsje op de kassa aanslaan en je aankoop in een tasje schuiven. We gaan met z’n allen naar boekhandels toe omdat daar mensen werken die hun aanbod prachtig neerzetten, zodat je in alle rust kunt grasduinen; die je kunnen adviseren als je op zoek bent naar een boek voor je jarige tante of broer, of als je zelf iets moois zoekt. Een goede boekhandelaar leest veel, weet wat klanten willen en kan vol passie vertellen over de verhalen die je in zijn of haar winkel kunt vinden.

Die passie, dát is wat boekhandelaren wat mij betreft het ideale jurylid voor een boekenprijs maakt. Wat mij betreft mag de winnaar van dit jaar – Lize Spit met haar boek Het smelt – dan ook apetrots zijn. Want als zelfs de meest bevlogen lezers van Nederland vol voor je verhaal gaan, heb je echt iets goeds geschreven.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​

---

Literatuur

De watervrouw van Edam

Edam, 1403. Tijdens een zware storm drijven woeste golven een vrouw het Purmermeer in. Groen van het zeewier wordt ze eruit gevist.

In de jaren die volgen wordt de Watervrouw van Edam een bezienswaardigheid. Goede zielen leren haar spinnen en bidden als een christenvrouw, maar de mensentaal leert ze nooit.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Waar is mijn nier?

Als Josta op een ochtend wakker wordt, merkt ze tot haar verbazing dat ze niet één, maar tien nachten heeft geslapen. Haar ontzetting wordt nog groter als ze op haar buik een vers litteken ontdekt dat er voor het slapengaan nog niet zat. Een scan in het ziekenhuis geeft uitsluitsel: Josta’s nier is verwijderd.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

De achterkant van alle glamour

Het is ongeveer half drie op een winterse zondagmiddag. Bij Broese Boekverkopers in Utrecht wordt er vrolijk naar boeken geshopt, maar centraal in de winkel is een klein podium opgericht met twee stoelen en een stapel boeken. Af en toe blijft er een nieuwsgierige winkelganger staan. Wie komt hier zijn opwachting maken?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: De ijsbeer

Jenni Desmond schildert pooldieren en ijslandschappen waar je compleet warm van wordt. Lees en verwonder je over de verbazingwekkende wereld van de ijsbeer...

IJsberen zijn enorme, wilde, prachtige dieren. Als bewoners van de Noordpool leven ze in een vreemde wereld van vrieskou, sneeuw en ijs. Toch hebben ze dezelfde lichaamstemperatuur als wij.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 april 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKYA komt uit op 3 april 2017. Op deze dag zal ook voor het eerst de BKFilosofie verschijnen ter gelegenheid van de Maand van de Filosofie.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com