De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 7 maart 2017

---

Koelkast leeg

Soms komt er bij het recenseren van boeken iets anders kijken dan lezen. Dat geldt met name voor kookboeken. Gedurende de afgelopen jaren is mijn arme vriend meerdere malen onderworpen aan culinaire experimenten op basis van de kookboeken die ik van een recensie voorzag. De ene keer was hij daar blijer mee dan de andere. Spinaziepannenkoeken, een ‘vegarabische’ aardappelsalade en hapklare energy bites passeerden al de revue. Het boek dat ik deze maand recenseer laat me opnieuw de keuken induiken – de koelkast in, om precies te zijn.

Dit keer ben ik bezig met het boek Empty the Fridge van Jennifer Schleber. Deze Vlaamse blogster verstaat de kunst van duurzaam koken. Restjes witte wijn worden als blokjes ingevroren om later in spannende drankjes of risotto te verwerken; overgebleven schepjes pastasaus worden de volgende dag op een pizza gegeten; en oudbakken brood wordt in een paar stappen weer omgetoverd tot een knapperige lekkernij. Zelfs als ik niet met een van Jennifers recepten aan de gang ga, galmt haar boodschap door mijn hoofd zodra ik een blik in de koelkast werp: van elk restje is wel weer iets moois te maken. Hopelijk leidt dit specifieke recensie-traject ertoe dat ik nooit meer een beschimmelde paprika in de vuilnisemmer hoef te mikken. Is vriendlief vast blij mee.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 6 maart 2017

Het is weer maart. Dat kan maar een ding betekenen: de Boekenweek staat weer voor de deur! Dat is goed terug te zien in de nieuwste editie van de Boekenkrant. Zo spreken we met Connie Palmen over haar Boekenweekessay, en maakte Emma Ringelding een prachtige beeldrecensie van het Boekenweekgeschenk van Herman Koch.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKJunior editie 6 maart 2017

De kleurrijke voorkant van de nieuwe BKJunior verraadt het al: deze editie staat voor een groot deel in het teken van kunst! Zo spraken we met schrijfster Manon Berns, die voor haar nieuwe boek over de kunstenaar Dalí naar Spanje reisde en krijg je de kans om zelf de Mona Lisa in te kleuren.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe editie Boekenkrantposter

Vanaf 28 maart 2017, gedurende de Boekenweek, is de Boekenkrant-poster op NS-stations in heel Nederland te bewonderen. Dit zorgt voor een bereik van meer dan 1 miljoen lezers.

De Boekenkrant-poster toont boekomslagen met daarbij een korte introductie van het betreffende boek.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Experiment geslaagd

De raadselachtige verhalen uit Halleluja, een titel die volgens schrijfster Annelies Verbeke op vele verschillende manieren kan worden uitgesproken, doen je verrassen, zetten je aan het denken en laten je soms in verwarring achter. Maar bovenal zijn het stuk voor stuk verhalen die je bijblijven.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: Nordic Noir

Nordic Noir is een bundel met 25 spannende verhalen van Vlaamse en Nederlandse auteurs en is het resultaat van de jaarlijkse verhalenwedstrijd van uitgeverij LetterRijn.

Als ik me omdraai zie ik Ole de hand schudden van een kleine man in een oranje overall. Ze wandelen in de richting van een zilvergrijze loods.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: De Waterwaack van Natterlande

Een nieuw, superspannend en fantasierijk jeugdboek van Marco Kunst over een twaalfjarige tweeling die waanzinnige avonturen beleeft in het Waterwaackhuis, met prachtig gekleurde illustraties van Marieke Nelissen.

Ik ben Toffee. Hoe ik aan die naam kwam, leg ik je later nog wel eens uit. Eerst ga ik je vertellen hoe het allemaal begon.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

De Stripdagen: ambachtelijkheid en veelzijdigheid

In het weekend van 4 en 5 maart werden in de Broodfabriek de jaarlijkse Stripdagen gehouden. Hoewel het publiek, zeker op zondag, niet in groten getale kwam opdagen, was het een gezellig evenement, waarin met name de strip als ambacht werd gevierd.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 april 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKYA komt uit op 3 april 2017. Op deze dag zal ook voor het eerst de BKFilosofie verschijnen ter gelegenheid van de Maand van de Filosofie.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com