De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 28 februari 2017

---

Voorleesdate

Er zitten chocoladevlekken op onze bank, er staan Danoontjes in de koelkast en er ligt nog een verdwaald Duplosteentje op het vloerkleed. Het zijn de overblijfselen van een onvergetelijk weekend, waarin mijn neefje (1) en nichtje (3) voor het eerst bij mij hebben gelogeerd. Als ‘tante Boek’ heb ik, naast een bezoekje aan de kinderboerderij en een ochtendje kliederen met koekjesdeeg, natuurlijk ook gezorgd voor een stukje literair entertainment: er werd volop voorgelezen, met gekke stemmetjes en alles erop en eraan.

Mijn favoriete moment van het weekend was misschien wel de zondagochtend, toen mijn nichtje bij mij en vriendlief in het grotemensenbed mocht kruipen en ik haar voorlas uit een sprookjesboek. Verrast was dit peutertje niet door de wendingen van Kleinduimpje en Roodkapje: ze is nog maar drie, maar ze kent al die verhalen al uit haar hoofd. Toch luisterde ze stil en aandachtig. Een onvervalst geluksmomentje.

De rust is inmiddels teruggekeerd in ons huis, en ik ruim de laatste overblijfselen van dit kleuterweekend op. Als ik bij de schots en scheve stapel prentenboeken aankom, krijg ik opeens een beetje heimwee naar mijn twee lievelingspeuters. Ik neem me voor om snel weer een logeerpartijtje in te plannen. Of in ieder geval een gezellige voorleesdate.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Op 1 mei verschijnt de BKMilitaireBoeken

Op 1 mei 2017 verschijnt de eerste editie van de BKMilitaireBoeken. De BKMilitaireBoeken is een special van de Boekenkrant die opgezet wordt in samenwerking met uitgevers, organisaties en auteurs en heeft betrekking op militaire boeken en veteranen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Redt u het tot pagina 1273?

Hoe dikker, hoe beter, lijkt tegenwoordig het devies in de boekenwereld. Geldt dat ook voor Het achtste leven, dat met 1273 bladzijden wordt aangeprezen als een Tolstojesk familie-epos?

De schepper van dit meesterwerk is de Georgische theatermaker en schrijver Nino Haratischwili (1983).

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Een ongewoon mysterie

Dagen van schaamte van Lieneke Dijkzeul is een spannende psychologische thriller. Hoofdpersonage Pieter Elting wordt op klaarlichte dag ontvoerd en zonder verklaring opgesloten. De periodieke bezoeken van zijn ontvoerders leveren hem enkel cryptische antwoorden op. Samen met de lezer probeert hij de puzzelstukjes in elkaar te zetten: wie heeft hem ontvoerd, en waarom?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Bollyfood: musical of toch een documentaire?

Als je Bollyfood optilt (het is loodzwaar) waan je je in een fantastische, kleurrijke wereld. De achterflap belooft je mee te nemen op de reis van auteur Jean-François Mallet naar Indiase kruidentuinen en theeplantages en wijken in Londen in Parijs. Maar gaan we wel op reis?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Blockbusters. De verborgen dromen van Dalí

De Blockbusters zijn op vakantie in Spanje en logeren met de ouders van Storm in de woonplaats van de kunstenaar Dalí. Maar er gebeuren vreemde dingen in het Spaanse vissersdorp. Wat hebben die met elkaar en met het schilderij van Dalí te maken?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Nieuwe titel: Sigmund weet wel raad met narcisten

Op social media is ieder van ons 24/7 bezig me, myself and I zo succesvol mogelijk te promoten. Narcisme is de stoornis du jour. Waarschijnlijk omdat je zelf totaal geen last hebt van deze aandoening, maar er juist met volle teugen van geniet. Maar pas op!

Lees verder op boekenkrant.com

---

De Stripdagen - 4 en 5 maart 2017

Op 4 en 5 maart 2017 wordt het weer een groot feest in Rijswijk! Met een grote beurs, heel veel stripmakers en een uitgebreide programmering met voor elk wat wils, van jong tot oud. Je komt met twee lange dagen nog tijd tekort om het allemaal mee te maken!

Lees verder op boekenkrant.com

Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 maart 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKJunior komt uit op 6 maart 2017. De nieuwe BKYA verschijnt op 3 april, en dan zal ook de BKFilosofie uitkomen.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com