De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 21 februari 2017

---

Stad met konijnenoren

Als mensen buiten onze grenzen aan Nederlandse steden denken, zien ze Amsterdamse grachten voor zich; een enkeling laat zijn gedachten afdwalen naar de haven van Rotterdam. Afgelopen week ging alle aandacht eens naar een andere stad. Mijn stad, om precies te zijn: Utrecht. De stad van Dick Bruna.

Iedereen in de Domstad en daarbuiten huilde om het nieuws dat Dick Bruna is overleden op 89-jarige leeftijd. Zijn nijntje ging de wereld over; iedereen, van peuter tot volwassene, werd verliefd op dit lief, klein konijntje. Of nijntje er nu op stond of niet: Bruna’s tekeningen staan in ons collectieve geheugen gegrift. Zo zie ik als ik aan het kindje Jezus denk nog steeds de versie uit zijn boek Kerstmis voor me.

Bruna was een Utrechter, en daar zijn we hier trots op. Zijn beroemdste personage is dan ook overal in de stad te vinden: op de stoplichten, in het museum, als kunst op straat en op haar eigen nijntje-pleintje. Als bewoner vind ik het dan ook schitterend dat niemand – uit binnen of buitenland – vorige week aan Utrecht dacht en onze Dom en grachten voor zich zag. Voor nu zijn we vooral de stad met de konijnenoren. Dat kunnen weinig steden zeggen.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Literatuur

Column Lex Jansen: De Alchemist – het verhaal van een debuut

‘Het was wel gepubliceerd, maar vrijwel niemand kocht het!’ We zaten met z’n drieën in een klein Haags restaurant. Theo Wierema, toenmalig directeur van spiritueel centrum De Boskant, Paulo Coelho en ik. Er gingen talloze verhalen over de tafel.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: De juiste man

Max van Olden won met Lieve edelachtbare de Schaduwprijs voor het beste thrillerdebuut. Met De juiste man komt Max van Olden met een waardige opvolger. De juiste man is een gelaagde thriller waarbij vergelding vooropstaat. Hoofdpersoon is Oscar, een alleenstaande advocaat op leeftijd. Sinds een persoonlijk drama van twintig jaar eerder, staat zijn leven in het teken van wraak.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Het 2017 van Meester Bart

Bart Ongering, beter bekend als Meester Bart, heeft een druk jaar achter de rug. Hij bracht de columnbundel Meester Bart op zijn best uit, begon te schrijven aan zijn debuutroman en stond natuurlijk ook nog gewoon voor de klas. Wat verwacht hij van 2017? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

DICHTER

Een tijdschrift voor kinderen van 6 tot 106. Bijna 75 nieuwe gedichten van bijna 25 kinderdichters in een schriftje van bijna 100 bladzijden. DICHTER is los te koop voor € 5,95 maar een abonnement is goedkoper: voor € 15,00 heb je elke 3 maanden een nieuw nummer in huis. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

De Stripdagen - 4 en 5 maart 2017

Op 4 en 5 maart 2017 wordt het weer een groot feest in Rijswijk! Met een grote beurs, heel veel stripmakers en een uitgebreide programmering met voor elk wat wils, van jong tot oud. Je komt met twee lange dagen nog tijd tekort om het allemaal mee te maken! 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 maart 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKJunior komt uit op 6 maart 2017. De nieuwe BKYA verschijnt op 3 april, en dan zal ook de BKFilosofie uitkomen.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com