De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 7 februari 2017

---

Een oase voor boekenwurmen

Vorige week hoorde ik voor het eerst van het Lewis Book Café. Deze nieuwe culinaire aanwinst in mijn stad Utrecht serveert prachtige over de top chocoladedrankjes, voedzame lunches, koffie en sapjes. Maar wat het een café naar mijn hart maakt, is dat het zich richt op leesfans. Er zijn overal boeken: opgestapeld langs de muren, verdeeld over de tafeltjes, in een mooie ouderwetse kast. Via bordjes word je uitgenodigd om je oude boeken aan de cafécollectie toe te voegen, of om er eentje te pakken en lekker te gaan lezen.

Zondag besloot ik maar eens een bezoekje te brengen aan het Lewis Book Café. Vol verbazing liet ik mezelf neerzakken in een grote leunstoel. Zo dicht bij het chaotische, half verbouwde Hoog Catharijne was er opeens een oase van rust voor boekenwurmen. De aankleding – van ouderwetse lampenkappen en bloemenbehang tot een vreemde hondenposter aan de muur – gaf me het gevoel dat ik in een excentrieke, negentiende-eeuwse bibliotheek terecht was gekomen. En dat voelde geweldig. Terwijl de gasten om mij heen een zacht geroezemoes verspreidden, bleef ik een uur lang onverstoord met mijn neus in een boek zitten. Ik kan je vertellen: die eerste leessessie in het Lewis Book Café smaakte naar meer. Ik kom gauw terug. En niet alleen omdat ik niet kan wachten om die over de top chocolademelk uit te proberen…

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 6 februari 2017 – Met Jessie Burton, Meester Bart en Piet Paaltjens

Heeft u het al gespot op de voorkant? De Boekenkrant bestaat in 2017 tien jaar, en dat vieren we met een gloednieuw jubileumlogo! Vindt u hem ook zo mooi? In deze februari-editie interviewen wij onder andere Meester Bart, filosoof Damon Young en thrillerauteur Lieneke Dijkzeul.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Het creatieve proces van een kunstenaar

Met haar debuutroman Het huis aan de gouden bocht scoorde de Britse schrijfster Jessie Burton een wereldwijde bestseller. Voor haar nieuwe roman De muze putte ze mede uit de achtbaan van emoties die volgde op dit overweldigende succes.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: De droogte

Al twee jaar teistert droogte het plattelandsstadje Kiewarra. Het land verdort, het vee sterft. Men is de wanhoop nabij. De spanning wordt ondraaglijk als drie leden van een gezin dood worden aangetroffen. Luke Hadlers zelfmoord - nadat hij zijn vrouw en zesjarige zoontje van het leven beroofde - laat iedereen verbijsterd achter. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Al Capone

Al Capone blijft tot de verbeelding spreken. Iedereen kent hem. Hij was de man die tijdens de drooglegging leiding gaf aan een miljoenenbedrijf van drank, prostitutie en gokhuizen, die gewelddadige vetes uitvocht met rivalen en die jarenlang onaantastbaar bleef voor de politie. Maar wie was de man achter de legende? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nu verschenen: BKYA editie 6 februari 2017 – Met Veronica Roth en veel aandacht voor films

We zijn alweer toe aan BKYA nummer vier, met deze editie een hoofdrol voor film! We hebben de leukste fan-trailers voor je op een rijtje gezet, leggen uit hoe je je eigen stop-motionfilm maakt en vroegen jullie welk YA-boek in 2017 echt verfilmd moet worden. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

‘Voor ieder wat wils’ op de Nationale Onderwijstentoonstelling

Ook dit jaar kon onderwijzend Nederland naar Utrecht afreizen voor de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT). Tijdens dit gigantische evenement in de Jaarbeurs deden bezoekers inspiratie op voor hun eigen lespraktijk. Waar onderwijs is, zijn ook boeken te vinden. Daar ging redacteur Janneke op de openingsdag van de NOT dan ook naar op zoek. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Nu verschenen: BKStrips editie 6 februari 2017 – Met De Stripdagen, Willem Ritstier en Paulus de boskabouter

Op 6 februari verschijnt de nieuwe BKStrips. In deze editie besteden we veel aandacht aan De Stripdagen in Rijswijk van 4 en 5 maart. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---
---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 maart 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

Ook de nieuwe BKJunior komt uit op 6 maart 2017. De nieuwe BKYA verschijnt op 3 april, en dan zal ook de BKFilosofie uitkomen.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com