De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 20 december 2016

---

Kermit & co

Gek eigenlijk, dat we met kerst massaal verhalen opzoeken die we al talloze keren gezien, gehoord en gelezen hebben. Terwijl de één in de kerk luistert naar het eeuwenoude kerstverhaal, kijkt de ander voor de honderdste keer op de bank naar Home Alone. Na kerst gaan we vrolijk door met de Top 2000, vol liedjes die we allemaal uit volle borst kunnen meezingen. Ik doe er zelf ook graag aan mee – zo kijk ik traditiegetrouw elke kerst naar de Muppet-versie van A Christmas Carol. Dankzij die film is dit Dickens-verhaal het enige boek dat ik door en door ken zonder dat ik het ook maar één keer gelezen heb.

Nu wil ik The Muppet Christmas Carol niet op één lijn zetten met de geboorte van Christus, maar eerlijk is eerlijk: beide verhalen zullen weinig mensen meer verrassen. Hoe komt het toch dat we deze verhalen toch keer op keer weer opzoeken in december? Misschien is het wel omdat ze ons geen spanning bezorgen, maar comfort. Even geen verrassingen, maar een warm bad en een goede, vrolijke boodschap. Aangezien we bij de Boekenkrant straks een weekje vrij zijn, ga ik eens zien of ik tijd heb voor de boekversie van A Christmas Carol. Kijken of ik daar net zo vrolijk van wordt. Al zal ik daar – sorry, literatuurliefhebbers! – Kermit wel bij missen.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Win je vergeten boek!

Iedereen heeft wel een boek dat een onuitwisbare indruk heeft gemaakt of waar dierbare herinneringen aan zijn verbonden. Maar dan blijkt het nergens meer te verkrijgen. Het boek is vergeten. 1Boek wil deze boeken uit de vergetelheid halen en drie lezers verblijden met hun ‘vergeten boek’.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: De uitweer

Amy Liptrot schreef een lovend ontvangen debuut, dat vertaald wordt in acht landen en bekroond is met de 2016 Wainwright Prize for the best UK nature and travel writing. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Post-apocalyptische hoogspanning

Maandagavond 19 december vond in de skybox van Vue Kerkrade de presentatie plaats van de nieuwe roman van Ivo Senden, getiteld Gevallen Land. Aan het teruggetrokken bestaan van de zestienjarige Erik komt een abrupt einde wanneer Nederland ten prooi valt aan een terroristische aanslag van ongekende omvang. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Tony & Susan

De thriller Tony & Susan van Austin Wright is nu te zien in de bioscopen als Nocturnal animals. Een gelukkig getrouwde vrouw, Susan, ontvangt per post een vreemd verzoek: haar ex-echtgenoot, van wie ze ruim twintig jaar niets meer heeft gehoord, smeekt haar het manuscript te lezen van zijn nog ongepubliceerde roman. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Meester Bart op zijn best

Meester Bart is dé meester van Nederland. Zijn blik op onderwijs en op schoolkinderen is een drijfveer voor vele leraren, ouders én leerlingen. In de bestseller Meester Bart op zijn best staan zijn beste stukken en uitspraken; en nieuw werk waarin Bart de lezer meeneemt in zijn ontwikkeling van ‘probleem-leerling’ tot leraar-met-een-missie. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe BKYA verschijnt 6 februari

In 2016 lanceerden wij de BKYA, een special van de Boekenkrant over young adult-boeken. Het enthousiasme over deze special was, zowel onder lezers als onder uitgevers en boekverkopers, zo groot dat wij hebben besloten deze special in 2017 zes keer te laten verschijnen. De eerste editie van het komend jaar verschijnt op maandag 6 februari.

Lees verder op uhb.nl

---

Strips

‘Elsje heeft me veel gebracht’

Boven de tekentafel van Gerben Valkema hangen ingelijste originele pagina’s van de grootheden uit de Nederlandse strip. Martin Lodewijk, Daan Jippes, Dick Matena; ze houden Valkema scherp in de gaten als hij aan het werk is. De man die al tien jaar de strip Elsje tekent, is vooral zelf stripliefhebber. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

De Boekenkrant is mediapartner van De Stripdagen!

Het programma van de Stripdagen, het oudste en bekendste stripevenement van Nederland, zal via BKStrips worden gecommuniceerd. Het is een eerste stap in nadere samenwerking tussen de Boekenkrant, Het Stripschap en Stichting De Stripdagen.

Lees verder op uhb.nl

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 januari 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKJunior verschijnt op 2 januari 2017 en de nieuwe BKYA en de BKStrips komen uit op 6 februari 2017.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com