De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 13 december 2016

---

Met Tante Boek naar Kikker toe

Ik zou er niet van opkijken als mijn neefje (1) en nichtje (3) mij ooit omdopen tot Tante Boek. Ik geef ze regelmatig nieuwe prentenboeken en lees ze dolgraag voor. Afgelopen weekend kon ik ze zelfs meenemen naar een heus boek-event: de opening van de nieuwe Kikker-tentoonstelling in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

Als mijn neefje en nichtje meekomen, komen ze in stijl: hij was verkleed als Kikker (compleet met roodwit-gestreepte zwembroek), terwijl zij het museum rondstapte in een varkensoutfitje. Prachtig verkleed pasten ze perfect in de nieuwe Kikker-wereld die voor deze tentoonstelling uit de grond is gestampt. Het was schitterend om te zien hoeveel de kindjes genoten van alle attracties.

Al gauw stond mijn nichtje te schaatsen met Eend en bezocht mijn neefje het huisje van Varken. Maar ook het vissersbootje, Kikkers slaapkamer en de werkplaats van Rat waren perfecte speelplekken voor de aanwezige peuters. Hoogtepunt was natuurlijk het bezoek van Kikker zelf, die maar al te graag op de foto ging met mijn kleine Kikkertje en Varkentje. Een ontmoeting met deze kinderboekenheld regelen? Laat dat maar aan Tante Boek over.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Literatuur

Uitgeven, maar dan anders (III)

Steeds meer auteurs besluiten niet in zee te gaan met traditionele uitgevers, maar hun boek op een andere manier uit te geven. De Boekenkrant sprak met drie unieke uitgeefpartijen in Nederland: Achtbaan, Nimisa en Boekscout. In dit laatste deel Achtbaan. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Bij wie gaat het eerst het licht uit?

Graham Moore neemt ons in De laatste donkere dagen mee naar de tachtiger jaren van de negentiende eeuw. Centraal staan de opkomst van de elektriciteit en de daaraan verwante uitvinding van het elektrisch licht. Of, zoals het in het boek zo mooi omschreven is: de vondst om van de nacht een dag te maken. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Voorwerk, frustratie en vreugde

Rik Raven heeft inmiddels drie boeken gepubliceerd, Bron, Zucht en Recht, waar ze onmetelijk trots op is. Voor velen is haar laatste (het voor de BFA genomineerde boek Recht) zo nieuw dat ze de kans nog niet hebben gehad om hem te lezen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Nieuwe titel: Met hartelijke groente

Waarom zit een student op zijn kamer, maar niet op de kantine? Als je slasaus over de sla doet, waarom dan geen pindasaus over pinda’s? Dit zijn slechts enkele van de vele valkuilen in de Nederlandse taal waar de Zuid-Koreaanse Vinnie Ko (1990) mee te maken krijgt als hij in een Gronings studentenhuis belandt.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Heldere taal

AppZurt als boek en als app met voorleesfunctie. AppZurt is tekst, beeld en geluid! AppZurt is grappig, educatief en bemoedigend. Als je dacht dat dyslexie iets te maken zou hebben met dom, zit je fout. Dit boek is namelijk inspirerend en staat vol leuke feitjes, weetjes en anekdotes.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

In memoriam: Peter van Straaten (1935-2016)

In zijn woonplaats Amsterdam is op donderdag 8 december tekenaar, cartoonist en schrijver Peter van Straaten overleden. Van Straaten is 81 jaar geworden. De carrière van Van Straaten besloeg ruim een halve eeuw. Hij maakte tekeningen voor verschillende dag- en weekbladen, boeken maar ook film- en theateraffiches. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 januari 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKJunior verschijnt op 2 januari 2017 en de nieuwe BKYA en de BKStrips komen uit op 6 februari 2017.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com