De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 6 december 2016

---

Het laatste restje chocoladeletters

Op de middag van 5 december is er altijd sprake van een klein stukje chaos in de binnenstad van Utrecht. Het centrum wordt overgenomen door de eeuwige uitstellers die hun presentjes voor Pakjesavond last minute bij elkaar moeten harken. Mensen kijken wanhopig naar het restje chocoladeletters dat nog in de schappen ligt; wie niet op zoek is naar de Y, de U of de Q kan weer aftaaien. Er worden haastige blikken op horloges geworpen terwijl knuffels, boeken en snoepgoed door de winkelbediendes worden ingepakt. En er wordt binnensmonds gevloekt als dat ene stukje speelgoed niet meer beschikbaar is.

Dit jaar werd Nederland met Sinterklaas getroffen door een tragedie waardoor het nóg drukker was in de stad. Door een storing werden maar liefst 40.000 online bestelde pakjes te laat bezorgd. En dus was het feest voor de fysieke winkels. Als hoofdredacteur van de Boekenkrant hoop ik natuurlijk stilletjes dat er hierdoor nog flink wat bezoekers naar de boekwinkel zijn gerend. Afgaande op de drukte die ik hier gisteren in de Utrechtse binnenstad om me heen zag, moet dat wel snor zitten. En wat betreft het snoepgoed: een chocolade Y, U of Q is toch net zo lekker als elke andere letter?

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 5 december 2016 – Met Herman Koch, Ian McEwan en Astrid Holleeder

Voor deze editie spraken we met Herman Koch over De greppel, zijn roman over een burgemeester wiens leven langzaam uiteenvalt. 'Eigenlijk vind ik burgemeesters vaak grotere persoonlijkheden dan presidenten,' zegt Koch. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKStrips editie 5 december 2016 – Met De Kat, de beste scheurkalenders voor 2017 en Suske en Wiske

Vanaf 5 december is er weer een nieuwe BKStrips verkrijgbaar in boekwinkel en stripspeciaalzaak. Op de cover van deze zevende editie zien we een feestelijke Stripfreak. Op pagina 2 vertelt Vick de Bergh, oftewel Vick, meer over zijn creatie. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKYA editie 5 december 2016 - Met Laure Eve, Lisa Williamson en Kass Morgan

De derde editie van de BKYA draait om één ding: zelf schrijven! We laten lezers, uitgevers en schrijvers aan het woord. Wie weet schrijf jij met behulp van de tips in deze BKYA straks misschien wel je eigen bestseller. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Een knikje van verstandhouding

Het mag allemaal wel wat minder politiek correct, vindt Herman Koch. Daarom schopt burgemeester Robert Walter, de hoofdpersoon in zijn nieuwe roman De greppel, tegen windmolens aan en koestert hij zijn vooroordelen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Uitgeven, maar dan anders (II)

Steeds meer auteurs besluiten niet in zee te gaan met traditionele uitgevers, maar hun boek op een andere manier uit te geven. De Boekenkrant sprak met drie unieke uitgeefpartijen in Nederland: Achtbaan, Nimisa en Boekscout. In dit tweede deel: Boekscout. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Berens

Niemand weet zeker of Stephen Lawrence Sutler wel echt bestaat – en of hij nog leeft. Hij is gesignaleerd op drie verschillende plaatsen, in drie totaal verschillende toestanden. Bevindt Sutler zich nu in de buurt van Grenoble, is hij onherkenbaar verbrand in de woestijn van Syrië of is hij omgekomen bij een treinongeluk bij Rome? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Van struikelblokken naar stapstenen

In Jezus, Contact & conflict tussen Christenen en Moslims onderzoekt Emmanuel Luther Ratiq de overeenkomsten en de verschillen tussen beide godsdiensten. Door zijn grote kennis van zowel de Koran als de Bijbel toont de auteur op zeer kundige wijze met beheulp van beide boeken aan dat Jezus een andere status heeft dan Mohammed. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Alle creatieve remmen los

Hé, dat lijken Jip en Janneke wel! Als je Het begon met de zee doorbladert zie je de steeds terugkerende silhouetten van een jongen en een meisje, zwart op een witte achtergrond. De naamloze jongen en zijn beste vriendin Oumy zijn echter geen creaties van Fiep Westendorp, maar van de Franse Éleonore Douspis. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Unieke Miniserie Olivier B. Bommel en Tom Poes

Dit jaar bestaan heer Bommel én Tom Poes 75 jaar. Om dit te vieren hebben de Koninklijke Nederlandse Munt en PostNL hebben iets nieuws ontwikkeld: een Miniserie met florijnen, postzegels en kaarten! 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 januari 2017 verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKJunior verschijnt op 2 januari 2017 en de nieuwe BKYA en de BKStrips komen uit op 6 februari 2017.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com