De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 26 november 2013

Bijbel

De term 'bijbel' wordt tegenwoordig voor menig boeksoort ingezet. Zo heb ik de Vegabijbel tussen mijn kookboeken staan en ontdekte ik het bestaan van De Breibijbel.

Deze maand is De Bijbel: het verhaal van god en ons allemaal uitgekomen. Een romanversie van de enige echte originele Bijbel. Net als de vega- en handwerkvariant weet het Boek der Boeken een aantal onmisbare regels op een rijtje te zetten, maar dan met de focus op levenslessen. heb je naasten lief, dat soort werk.

Bovendien is het een buitengewoon spannend boek om te lezen. Herders die reuzen verslaan met een katapult? Dode mensen die tot leven worden gewekt? Spijker met deze thriller zo voor de feestdagen nog even uw bijbelkennis bij - en maak indruk op de familie tijdens het kerstdiner.

Anouk Abels - Webmaster Boekenkrant

Activiteit van de week: 

Workshop verhalen schrijven van Marlies Slegers

Boekhandel Krings, Sittard - Op 27 november komt Marlies Slegers tips geven om een goed verhaal te schrijven. Natuurlijk signeert zij ook boeken en kun je samen met haar op de foto. Marlies Slegers heeft inmiddels al aardig wat jeugdboeken geschreven zoals de serie rondom hockeyteam De Sterren en een serie rondom Liv. Klik hier voor meer informatie.

Crossing Border: Literatuur tot in de kleine uurtjes

Crossing Border vond plaats in de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel Gebouw. Het eerste is voor de novices onder de bezoekers een doolhof van halve trappen met her en der een standje of activiteit, het tweede een trapsgewijs opgebouwde verzameling van zalen waaronder zich een bar bevindt.

Lees verder op boekenkrant.com

Boekpresentatie De Bijbel - Het verhaal van God en ons allemaal

Vrijdagavond 22 november werd De Bijbel - Het verhaal van God en ons allemaal gepresenteerd bij boekhandel Waanders in de Broeren: een spectaculaire lancering in een bijzondere locatie.

Lees verder op boekenkrant.com

Literatuur

Hoogmoed komt voor de val

Op 6 maart 1987 kapseisde de Herald of Free Enterprise kort na vertrek. Nog voor de reddingsvesten eenmaal gereed waren om aan te trekken, was het kwaad al geschied, en de grootste scheepsramp sinds de Titanic voltrok zich.

Lees verder op boekenkrant.com

AKO Literatuurprijs 2014 Job Cohen als voorzitter

Na het Vlaamse parlementslid Patrick Janssens wordt in 2014  Job Cohen voorzitter van de AKO Literatuurprijs.  De Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs voor fictie en non-fictie maakte eind vorige week bekend dat de voormalig politicus en oud-burgemeester van Amsterdam deze taak op zich neemt.

Lees verder op boekenkrant.com

GRNVLD Sociëteit Literair met Japin: een videoverslag

Op 17 november vond de laatste GRNVLD Sociëteit Literair van het jaar plaats. Onze hoofdredacteur Roel Weerheijm ontving Thomas Möhlmann, Jeroen Berkhout en Arthur Japin. RTV Baarn maakte een verslag!

Lees verder op boekenkrant.com

Spanning

Marco Kroon - Danger Close

Na de bestseller Leiderschap onder vuur (2012) van Kapitein Marco Kroon verschijnt op 19 november zijn tweede boek Danger close. In dit boek staat Afghanistan centraal.

Lees verder op boekenkrant.com

Non-fictie

Kluun – Klunen 2

De bundel Klunen werd in 2008 een regelrechte bestseller. Klunen 2 is wederom een verzameling van korte verhalen, columns en andere onweerstaanbare onzin van Kluun.

Lees verder op boekenkrant.com

Nicolaas Klei – Omfietswijngids 2014

Benieuwd welke wijn je vandaag mee moet nemen uit de supermarkt? In deze opvolger van de Supermarktwijngids staan niet alleen 411 zogenaamde ‘Omfietswijnen’, maar ook alle wijnen uit supermarkten en wijnketens die naast deze wijnbekroning grepen.

Lees verder op boekenkrant.com

Poëzie

Poetry-on-demand

Onder de naam Halverwege Chapbooks publiceert Joost Baars sinds medio 2012 op kleine schaal uiteenlopende dichters, zoals het onlangs verscheen Haven, een uitgave met gedichten van Thomas Möhlmann....

Lees verder op boekenkrant.com

Jeugd

Kluitman-boeken in het lettertype Dyslexie

De serie Dyslexie van Uitgeverij Kluitman is vanaf de start in 2012 een groot succes. De serie bevat kinderboeken voor verschillende leeftijden, over diverse onderwerpen en over verschillende kinderboekenhelden. Veel kinderen lezen een stuk gemakkelijker dankzij de speciale letters, ontworpen door Christian Boer.

Lees verder op boekenkrant.com

Ajé Boschhuizen –

Het grote Sinterklaasjournaal Voorleesboek

Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van het Sinterklaasjournaal is er nu dit boek, met vijftig korte voorleesverhalen, rebusgedichten en 'Kort nieuws van Dieuwertje'!

Lees verder op boekenkrant.com

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 december verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar info@boekenkrant.com voor meer informatie.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com