De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 15 november 2016

---

Voetbalpoëzie

Zou er al een voetbalwoordenboek bestaan? Zo ja, dan zou ik die graag in mijn schoen krijgen. In de weekenden ben ik af en toe op een voetbalveld te vinden. Niet om zelf tegen een bal aan te trappen, maar om mijn vriend en zijn team aan te moedigen. Van het sfeertje rondom de wedstrijd kan ik intens genieten. En dan met name van het raadselachtige commentaar dat de spelers elkaar toeroepen.

Vol verwondering luister ik als voetballeek naar de teamleden die gewisseld zijn en naast me op de bank zitten. ‘INZAKKEN JONGENS, INZAKKEN!’ klinkt het. ‘METERS MAKEN DAN!’ schreeuwt de keeper vanuit het doel. Er wordt gepraat over puntertjes, voorhoedes en perfecte hattricks. Het is de poëzie van het voetbalveld, die mij magisch en mysterieus in de oren klinkt. Een woordenboek zou kunnen helpen, maar misschien zou een dichtbundel me meer plezier kunnen bieden. Voor een boekje vol klinkende voetbalverzen zou ik best wat meters willen maken.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Naar de film met de Boekenkrant en René Appel

Op zondag 20 november organiseert de Boekenkrant in samenwerking met AnnexCinema in Woerden een middag rondom het boek Schone handen van René Appel. In aanwezigheid van de auteur wordt de verfilming van zijn boek vertoond, waarna hoofdredacteur Anouk Abels hem zal interviewen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Boekfragment: Blindelings

Kris Van Steenberge maakte met Woesten (bekroond met De Bronzen Uil en de Debuutprijs in 2014) een droomdebuut. Recent verscheen Blindelings, een roman over schoonheid en verval, daden en dromen, uitverkorenen en verdoemden. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Wat zeggen De negen kamers ons?

Jonas maakt magische gebeurtenissen mee in een huis dat alleen te zien is voor ‘wie oog heeft voor het onmogelijke’. De negen kamers laat je niet los, ook al is het niet duidelijk wat Peter-Paul Rauwerda wil zeggen met die verschillende kamers. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Björn

Bjorn Kuipers is niet alleen een befaamd scheidsrechter, hij is ook een succesvol ondernemer. In het boek Björn schrijft hij over zijn Jumbo-supermarkt in Oldenzaal onder andere dit. Bij het leiden van zijn bedrijf hecht hij sterk aan eerlijkheid en het niet bevoordelen van de één boven de ander. Niet gaan compenseren of marchanderen, is zijn devies. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Lees Terlouw voor het goede doel

Schrijver Jan Terlouw wordt deze maand 85. Naast dat er in november enkele nieuwe boeken van hem verschijnen heeft uitgeverij Lemniscaat juist in die maand een speciale actie in petto. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Boekfragment: $ingle

Miljonairs, who cares! Tegenwoordig draait het om miljarden. Maar zelfs een miljard… Op het eerste gezicht lijkt het veel, maar het zijn vooral veel nullen, nietwaar? Stella wil zekerheid en heeft haar zinnen gezet op een echte multimiljardair. Nu op stripalbumformaat! 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 december verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKYA en de BKStrips komen uit op 5 december en de nieuwe BKJunior op 2 januari.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com