De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 19 november 2013

Keuzestress

Het is een probleem van de huidige generatie: keuzestress. We breken ons hoofd over opleidingen, carrières en romances. En welk broodbeleg kies je bij de Subway uit? 

Als webmaster Boekenkrant passeert menig boek mijn bureau. Ook koop ik boeken bij de vleet, en is mijn moeder nooit te beroerd om de pareltjes uit haar leescollectie aan me uit te lenen.

Met bezweet voorhoofd hou ik een Zweedse thriller in mijn ene hand. In de andere heb ik een prachtige Vlaamse roman. Tegen mijn muur leunt nog een stapel ongelezen boeken. Keuzestress? Geen last van. Behalve als het om boeken gaat.

Anouk Abels - Webmaster Boekenkrant

Activiteit van de week: 

Luisteren naar korte verhalen bij Van de Ven

Boekhandel Van de Ven, Soest - In de maanden november en december wordt er op zes vrijdagmiddagen voorgelezen bij boekhandel Van de Ven. Dit initiatief komt van de Soesterse Ellen ten Berge. Met vandaag De kruik  van L. Pirandello. Klik hier voor meer informatie.

GRNVLD Sociëteit Literair met Arthur Japin: literatuur, leven en de dood

Wie de eerste herfstkou dit weekend trotseerde om naar het Baarnse Kasteel Groeneveld af te reizen, kon daar genieten van de laatste GRNVLD Sociëteit Literair van het jaar. Onze hoofdredacteur Roel Weerheijm ontving Thomas Möhlmann, Jeroen Berkhout en Arthur Japin. Het werd een middag vol literatuur, poëzie… En een bijzondere blik op het leven en de dood.

Lees verder op boekenkrant.com

Patz - Ze zijn er weer

Ze zijn er weer. Waar ze vandaan komen weet ik niet. De schappen, boekplanken en tafels in de boekhandels vullen zich weer met Sinterklaasboeken. Een heleboel nieuwe maar ook een heleboel die ik het jaar daarvoor al gezien heb. Het is hun een derde of misschien zelfs vierde Sinterklaas dat ze weer in de boekhandel staan.

Lees verder op boekenkrant.com

Literatuur

Pas verschenen bij De Harmonie

Een roman over twee Amerikaanse stellen in het Lissabon van 1940. En een komisch boek over de relatie tussen mens en huisdier. Wat hebben deze twee boeken met elkaar gemeen? De twee hotel Francforts en Dieren zonder honger verschenen allebei pas bij Uitgeverij De Harmonie.

Lees verder op boekenkrant.com

McBride wint eerste Goldsmiths Prize

Negen jaar geleden deed ze een eerste poging om haar verhaal te laten publiceren. Dat mislukte, maar de Iers-Britse schrijfster Eimear McBride liet het er niet bij zitten. Ze probeerde het afgelopen januari nog eens en werd beloond voor haar doorzettingsvermogen. Ze ontving de eerste Goldsmiths Prize voor haar roman A Girl Is A Half-Formed Thing.

Lees verder op boekenkrant.com

Rinus Spruit – Een dag om aan de balk te spijkeren

Maarten Rietgans streeft altijd naar het allerhoogste, maar houdt niets vol. Als nuchtere Zeeuw trekt hij de wereld in om het te gaan maken. Maar of hij nu bankbediende, verpleegkundige, fotograaf of buschauffeur is: zijn dienstverband duurt nooit lang.

Lees verder op boekenkrant.com

Spanning

Jaye Ford – Ben je al bang?

Een verlaten parkeergarage, laat op de avond. Livia loopt snel door de ruimte, haar gedachten al bij thuis. Tot een gemaskerde man haar aanvalt en tegen een auto duwt.

Lees verder op boekenkrant.com

Gedeeld geheim van L. Marie Adeline

Gedeeld geheim is het tweede deel in de feministische en classy erotica-serie S.E.C.R.E.T. Het vervolg op het eerste deel, dat een onmiskenbare bestseller werd, is nóg spannender. Het verhaal speelt zich wederom af in New Orleans, maar gaat ook zinderend verder in Buenos Aires.

Lees verder op boekenkrant.com

Marco Kroon - Danger Close

Na de bestseller Leiderschap onder vuur (2012) van Kapitein Marco Kroon verschijnt op 19 november zijn tweede boek Danger close. In dit boek staat Afghanistan centraal.

Lees verder op boekenkrant.com

Non-fictie

De Baltische staten

Terwijl de wind buiten guur door de bomen fluit, waant de Boekenkrant-redactie zich op vakantie. We lezen een reisgids. In hoeverre worden we overgehaald om deze zomer naar de betreffende bestemming af te reizen?

Lees verder op boekenkrant.com

Poëzie

C.C.S. Crone Stipendia verdeeld

De aanmoedigingsbeurzen die de gemeente Utrecht ieder jaar verdeelt aan veelbelovende schrijvers, gaan dit jaar naar Ellen Deckwitz, Ivo Bonthuis en Peter Knipmeijer.

Lees verder op boekenkrant.com

Jeugd

Nijntje zet haar schoen

Sinterklaas is in het land en nijntje mag haar schoen zetten. Ze maakt een tekening, zet haar schoen en zingt een liedje. Zullen Sint en Piet langskomen om iets in haar schoen te doen? .

Lees verder op boekenkrant.com

Marc de Bel – Ule

Het is 1914. Ule Pauwels woont samen met haar familie op een boerderijtje in Cruyshouten. Ze wordt bijna 14 en zal binnenkort in dienst treden bij de dorpsdokter.

Lees verder op boekenkrant.com

Strips

De wereld vibreert

‘Soren Kierkegaard schreef dat er maar een manier is om onze doodsangst te bedwingen: die vrees recht in de ogen te kijken en de dood zelfverzekerd te aanvaarden. Te ‘internaliseren’, noemde hij dat, onderdeel van het innerlijk te maken. De dood, dat ben ik zelf.’.

Lees verder op boekenkrant.com

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 2 december verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar info@boekenkrant.com voor meer informatie.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com