De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 25 oktober 2016

---

Heerlijke horrorverhalen

Mijn ouders hebben thuis een schilderij hangen waarop de Kindermoord van Bethlehem is afgebeeld. Ik krijg de kriebels van dit bloederige kunstwerk – iets wat mijn vader en moeder absoluut niet begrijpen. Het is toch mooi gemaakt? Het is precies andersom als ik het met ze over horrorboeken en -films heb. Ze kunnen maar niet snappen dat ik mezelf maar al te graag verlies in een griezelverhaal. Tja: ik zie nu eenmaal liever moordenaars op een scherm of in een boek dan aan de muur.

Goed, als ik ’s avonds onder m’n donsdekbed lig, niet kan slapen en vreemde geluiden hoor (meestal niet veroorzaakt door een kwade geest, maar onze vaatwasmachine), heb ik wel eens spijt van mijn verhalenkeuze. Maar meestal is dat van korte duur en ga ik al gauw verder met het volgende griezelboek. Zo heb ik op dit moment Halloween horrorverhalen klaarliggen – lekker toepasselijk voor deze tijd van het jaar – een door Martijn Lindeboom samengestelde bundel met horrorvertellingen van Nederlandse schrijvers, waaronder Auke Hulst, Tais Teng en Martijn Adelmund. Ik heb er nu al zin in. Maar ja, leg dat maar eens uit aan mijn ouders…

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Boekenkrant lanceert special over Filosofie

De Boekenkrant lanceert in het voorjaar van 2017 een nieuwe titel, de BKFilosofie. In deze nieuwe special staan boeken en auteurs centraal die zich richten op het thema filosofie. De BKFilosofie zal op een toegankelijke manier het aanbod van filosofieboeken onder de aandacht brengen van een breed publiek, zonder dat de verdieping geschuwd wordt. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

BKStrips verschijnt op 5 december: reserveer nu een advertentie of boekfragment!

Op 5 december 2016 verschijnt de nieuwe editie van de BKStrips, de stripboekenspecial van de Boekenkrant. In deze editie besteden we aandacht aan nieuwe stripuitgaven, leesvoer voor onder de kerstboom en ver daarna. Graag bieden we je aan om in deze editie te adverteren of om een preview te plaatsen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Sprookjesachtige aubade voor een bestsellerauteur

Afgelopen zondag werd in een volle Amsterdamse Koningskerk de tachtigste verjaardag van schrijfster Cynthia McLeod gevierd. Muziek, dans en speeches waren onderdeel van een heuse aubade voor de schrijfster van Hoe duur was de suiker. McLeod maakte met het boek de Surinaamse geschiedenis toegankelijk voor een groot publiek. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

De tijdloze Poirot

Sophie Hannah, bekend van haar romans, kinderboeken, poëzie en thrillers, bracht in 2014 Agatha Christies bekende personage Hercule Poirot terug in De monogram moorden. Met De nieuwe erfgenaam levert ze opnieuw een spannend mysterie af over de excentrieke Belgische detective. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Fluiten met een goed gevulde rugzak

Als ik achter Björn Kuipers aan door zijn supermarkt in Oldenzaal been, passeert ons een haastige medewerker. ‘Hé, hé, hé! Rustig aan!’ aldus de manager met Twentse tongval. Desgevraagd reageert Kuipers op het voorval: ‘Hij loopt zo een klant voorbij. Dat kan niet.’ Zelf groet Kuipers links en rechts het winkelpubliek vriendelijk. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Anna's grote reis

Amsterdam, 1847. Anna is een doorsnee meisje van twaalf, tot haar leven plotseling verandert. Samen met haar moeder en zusjes vergezelt ze haar vader op een koopvaardijschip naar Nederlands-Indië. Het is ongebruikelijk dat een kapitein zijn gezin meeneemt, maar na een recent sterfgeval wil de familie bij elkaar blijven. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Stripvlogger bespreekt: Donald Duck History

Donald Duck History is een nieuwe reeks fraai uitgevoerde pockets, die je stap voor stap meeneemt door de wereldgeschiedenis! Elk deel is gevuld met de spannendste en leukste avonturen van Donald, Mickey en Goofy in steeds een andere periode: van de oertijd tot de Middeleeuwen en van de Klassieke Oudheid tot de Renaissance. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 november verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKJunior komt uit op 7 november en de BKYA en de BKStrips op 5 december.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com