De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 11 oktober 2016

---

Een kijkje achter de keukendeuren

Wist je dat het eten in Chinese restaurants in Nederland absoluut niet lijkt op het eten dat je in China geserveerd krijgt? De gerechten die wij eten onder de rode lampionnen van de plaatselijke afhaalchinees zijn een mengelmoes van de Chinese, Nederlandse en verschillende andere Aziatische keukens. Het is één van de vele dingen die ik leerde tijdens het lezen van De zoetzure smaak van dromen. In dit boek onthult debutante Sun Li wat er schuilging achter de keukendeuren van het restaurant van haar ouders.

Sun laat je watertanden met haar smakelijke beschrijvingen van oosterse gerechten. Ze laat je lachen om de cultuurverschillen die ze, nadat ze als peuter van China naar Nederland verhuisde, tot op de dag van vandaag tegenkomt. Maar boven alles beschrijft ze de geschiedenis, cultuur en aard van de Chinese immigrant. Hou je stil en werk hard – dat is de boodschap die Suns ouders hoog in het vaandel hielden. Met De zoetzure smaak van dromen gaat Sun daartegenin, en onthult ze wat er in de harten van Chinezen schuil gaat. De verschrikkingen van het Mao-regime, het harde werken in het familierestaurant, het eten van platgekookte groenten bij vriendinnetjes; het komt allemaal voorbij. Tijdens het lezen besefte ik hoe weinig ik wist over een hele bevolkingsgroep binnen mijn eigen land. Wat ben ik dankbaar voor Sun Li’s boek. Satéstokjes zullen nooit meer hetzelfde zijn.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Naar de film met de Boekenkrant en René Appel 

Op zondag 20 november organiseert de Boekenkrant in samenwerking met AnnexCinema in Woerden een middag rondom het boek Schone handen van René Appel. In aanwezigheid van de auteur wordt de verfilming van zijn boek vertoond, waarna hoofdredacteur Anouk Abels hem zal interviewen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Zoektocht naar identiteit

Het geduld van de fans van Jonathan Safran Foer is danig op de proef gesteld. Elf jaar moesten zij wachten op Hier ben ik, de nieuwe roman van het wonderkind van de Amerikaanse literatuur. Sinds het uitkomen van zijn debuutroman Alles is verlicht in 2002 werd Foer direct door critici bestempeld als buitengewoon talent. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Van Debutant tot Bestseller: Inge Schilperoord over Muidhond

Regelmatig plaatsen we een video gemaakt door van Debutant tot Bestseller. In elke video geven debutanten maar ook gelauwerde auteurs hun kijk op de boekenwereld. Deze week Inge Schilperoord over haar debuut Muidhond

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Vrouwenbijbel

De Vrouwenbijbel is de complete Herziene Statenvertaling aangevuld met extra studiemateriaal voor vrouwen die graag verbinding willen leggen tussen de Bijbel en hun dagelijkse leven hier en nu. De Vrouwenbijbel brengt bekende en minder bekende Bijbelse vrouwen voor het voetlicht en nodigt vrouwen van vandaag uit bewust te leven in afhankelijkheid van God. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Rollatorracen op het Kinderboekenbal

De bezoekers van het Kinderboekenbal zagen er gisteravond wel heel oud uit voor hun leeftijd: kinderen strompelden binnen met wandelstokken, grijs haar en uilenbrillen. Hoe kan het ook anders? Opa’s en oma’s staan immers in de spotlights tijdens deze Kinderboekenweek. Hoofdredacteur Anouk was erbij. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Een mummie tussen de dummy’s

Het nieuwe boek van Tosca Menten is verschenen: Dummie de Mummie en de Smaragd van de Nijl. En waar kan dat nou beter gevierd worden dan in de fabriek waar de Dummy’s van Fruittella worden geproduceerd? 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Boekfragment: Peter's zeurkalender 2017

Voor veel mensen in Nederland (en Nederlandstaligen ver daarbuiten) is het een verslavende gewoonte jaarlijks Peter’s Zeurkalender aan te schaffen. Gelukkig kunt u ook in 2017 weer genieten van de herkenbare situaties die Van Straaten zo meesterlijk schetst. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 november verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKJunior komt uit op 7 november en de BKYA en de BKStrips op 5 december.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com