De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 27 september 2016

---

Een wereld vol boekenkasten

Ik ben opgegroeid in een wereld vol boekenkasten. Mijn moeder – een juf op de basisschool – had planken vol knutsel- en voorleesboeken. Mijn vader – fervent kerkhistoricus – had dan weer een hoop vreemde, oude boeken van leer en perkament. Mijn zussen en ik bouwden ondertussen door aan onze eigen verzameling, geheel in de stijl van de jaren negentig, met de nodige Carry Slees, Kippenvels en Paul van Loontjes.

Ook in mijn volwassen leven zou ik het me niet kunnen voorstellen om een boekenkastloze woonkamer te hebben. Toen we vorig jaar gingen samenwonen voegden mijn vriend en ik onze boekenverzamelingen bij elkaar. Het resultaat is vreemd, maar wel lekker: zijn boeken over PSV en Gerard Reve staan gemoedelijk zij aan zij met mijn Beatle-biografieën en Harry Potters.

Dat niet iedereen zo’n boekenverzameling heeft, bleek maar weer eens toen we onlangs bezoek kregen van een vriend van ons. Toen hij de woonkamer binnenstapte, werden zijn ogen groot als schoteltjes. Hij riep: ‘Zo hee! Volgens mij staat hier wel 3000 euro aan boeken!’ Ik moet zeggen dat ik betwijfel of wij zoveel geld aan onze verzameling hebben uitgegeven… En dat het nooit in me is opgekomen om mijn boeken in euro’s om te rekenen. Voor mij zijn ze toch op een hele andere manier goud waard. En m’n kamer zou wel heel leeg zijn zonder.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Volgende editie Boekenkrant verschijnt op 3 oktober

De themapagina’s van de oktober-editie van de Boekenkrant staan in het teken van geschiedenis. Zo besteden we aandacht aan het Essay van de Maand van de Geschiedenis, geschreven door Fidan Ekiz, en aan Madame Manet, het boek over de vrouw van de wereldberoemde schilder. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

‘Hij is te veel alleen, dacht ik’

Is het erg om geen uitstraling te hebben? Volgens de moeder van de vrouwelijke hoofdpersoon in deze roman wel. Geen uitstraling hebben, dat is nog erger dan lelijk zijn, vindt zij. De dochter doet dan ook haar best om vooral wél een uitstraling te hebben. Mensen zonder uitstraling vertelt het verhaal van een gewoon gezin.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

De kronieken van Ulriach de Waanzinnige

De kronieken van Ulriach de Waanzinnige is een episch fantasy-avontuur vol liefde en vriendschap, waarin loyaliteit en vergeving belangrijk zijn en het draait om verbroedering van de verschillende volkeren. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Rembrandt heeft geen haast

Ontwerper Marcel Wanders maakte samen met het Rijksmuseum Rijks, Masters of the Golden Age. Met dit boek brengt Wanders een ode aan de zeventiende-eeuwse Nederlandse meesterwerken uit de Eregalerij. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Nieuwe titel: Huismus Harrie

Hallo. Mijn naam is Harrie. Huismus Harrie. Ik ben een vogel. Een huismus, om precies te zijn. Huismus Harrie is een bijzonder en uniek vormgegeven prentenboek voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Boekfragment: Zo zout, zo zoet

Zo zout, zo zoet is het nieuwe stripalbum van striptekenaar Haes. Een verhaal over dromen en ontsnappen aan de beklemming van het dagelijks leven. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 oktober verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKJunior komt uit op 7 november en de BKYA en de BKHistorische Romans op 3 oktober.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com