De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 13 september 2016

---

Dino’s

Ik word ontzettend gelukkig van avonturenfilms uit de jaren negentig. Van die Amerikaanse verhaaltjes waarin ouders het te druk hebben om bij de honkbalwedstrijd van hun kind te zijn. Totdat het kind in kwestie vast komt te zitten in een bordspel, ontvoerd wordt door piraten… of achterna gezeten wordt door een losgebroken T. rex. Jurassic Park is mijn favoriet binnen dit genre. Als ik de soundtrack hoor, krijg ik al vlinders in mijn buik. Toen ik vorig jaar het vervolg Jurassic World in de bios zag, wilde ik al helemaal dat er een echte dierentuin vol dino’s bestond om in rond te dwalen. Helaas is de kans dat die droom werkelijkheid wordt klein, maar er is wel een indrukwekkende troostprijs te vinden in Leiden. In Naturalis kan ik me het komende jaar in een dino-avonturenfilm wanen dankzij de komst van Trix, een prachtig dino-skelet dat het museum in Amerika op liet graven.

Ik heb inmiddels genoeg avonturenfilms gezien om te weten dat een goede voorbereiding het halve werk is. Daarom ben ik alvast begonnen met het lezen van T. rex Trix in Naturalis. In dit boek leert Daan Remmerts de Vries je alles over het tijdperk waarin Trix leefde, maar ook hoe haar skelet ontdekt werd en naar Naturalis werd vervoerd. Leuke bijkomstigheid: ik mag Daan interviewen voor de BKJunior. Daarna is het echt zover: mijn eerste confrontatie met een T. rex. Overigens ben ik eigenlijk best blij dat er van Trix alleen nog maar een geraamte over is en ze dus niet uit het museum kan ontsnappen. Ik kan namelijk echt niet zo hard rennen als de mensen in de films waar ik zo graag naar kijk.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Literatuur

Boekfragment: Lefbek

Lefbek gaat over de social misfit Lise, die normaal wil zijn maar allesbehalve normaal is. Van haar emotioneel afwezige ouders en haar eerste liefde – die niet bepaald prince charming blijkt – tot haar laatste liefde met wie ze te veel gemeen heeft: Lise lijkt gedoemd om steeds de plank mis te slaan.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Meesterdief met fluwelen handschoenen

Al meer dan een eeuw geleden had Frankrijk zijn eigen Sherlock Holmes: meesterdief en speurneus Arsène Lupin. Voor het eerst verscheen hij in 1905 in een verhaal van zijn geestelijk vader, Maurice Leblanc (1864-1941), gepubliceerd in het tijdschrift Je Sais Tout. Direct werd Arsène omarmd door het Franse volk. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Eerst Xi dan geloven

Alexander Zwagerman woont sinds 2009 in China waar hij Westerse Literatuur doceert aan de universiteit van Changchun. Deze bundel is samengesteld uit eerder verschenen essays, teksten van colleges en nieuw uniek materiaal. Het resultaat is een mantel van uiteenlopende onderwerpen en unieke analyses. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Op zoek naar een veilig land

Obi, Kojo en Faisa moeten om verschillende redenen vluchten uit hun land. Gelukkig komen ze onderweg elkaar tegen, en samen gaan ze op zoek naar een land waar het wel veilig is. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Boekfragment: Weegee

Een iconische, Amerikaanse fotograaf met grenzeloze ambitie. Zijn genadeloze flits legde de misdaad uit de jaren 30 en 40 op een directe en onverbloemde manier vast. Een prachtige graphic novel over Weegee. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 3 oktober verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKJunior komt uit op 7 november en de BKYA en de BKHistorische Romans op 3 oktober.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com