De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 23 augustus 2016

---

Efteling-museum

Toen ik klein was, had ik een Efteling-museum op zolder. Dit werd mede mogelijk gemaakt door mijn oudoom en oudtante, die een jaarabonnement op het pretpark hadden en me eens in de zoveel tijd voorzagen van een pakket vol servetjes, blikjes en andere prullen met het Efteling-logo erop. Eén keer verrasten ze me met Sprookjes van de Efteling, een prachtig boek vol tekeningen van Anton Pieck. Mijn oudoom en oudtante zijn inmiddels overleden en de servetjes en blikjes heb ik niet meer, maar de Sprookjes hebben nog steeds een speciaal plekje in mijn boekenkast.

Vorig weekend heb ik veel aan mijn oude Efteling-museum gedacht. Ik mocht mee met mijn neefje (van 1) en nichtje (van 2) voor hun eerste bezoekje aan de Efteling. We hebben uren met de kleintjes door het Sprookjesbos gedwaald. Met mijn nichtje danste ik bij de Indische Waterlelies; met mijn neefje probeerde ik de schat van de draak te stelen. Aan het einde van de dag, toen de koters uitgeput in hun wandelwagentjes zaten, kocht ik een sprookjesboek voor ze. Misschien het eerste museumstuk voor de nieuwe generatie? Mijn oudoom en oudtante zouden het mooi gevonden hebben.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Volgende editie Boekenkrant verschijnt op 5 september

De themapagina's van de september-editie van de Boekenkrant staan in het teken van boekverfilmingen. Zo spraken we onder meer met de organisatoren van het festival Film by the Sea, dat van 9 tot en met 18 september plaatsvindt in Vlissingen, vertellen we hoe zelfs de meest verstokte boekenliefhebber van boekverfilmingen kan leren genieten en zetten we aankomende boekverfilmingen op een rijtje. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

‘Muziek en boeken? Veel beter wordt het niet!’

Stel: je kunt de rest van je leven niet meer lezen óf niet meer naar muziek luisteren. Wat kies je? 3FM-dj Eva Koreman geeft een verrassend antwoord: ‘Als ik het vermogen om te lezen zou verliezen, zou ik gek worden.’ 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Na de brand

Na de brand is een bloedstollende thriller van Jane Casey. De spannende Maeve Kerrigan-serie (waarvan de delen los van elkaar te lezen zijn) kenmerkt zich door sterke personages en intrigerende zaken. Na een grote brand in een flatgebouw in Londen worden Maeve Kerrigan en haar collega's opgeroepen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Het geluk van de ijsvogel

De ijsvogel is een redelijk zeldzame, prachtig gekleurde visjesjager. Vanuit de Griekse mythologie vliegt een andere ijsvogel onze wereld binnen: de vogel als symbool van stilte, geluk en trouw. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Lang leve Robin!

De grote Robin veroverde talloze kinderharten. Gelukkig schreef Sjoerd Kuyper nog veel meer verhalen over de vrolijke, avontuurlijke, vertederende kleuter Robin. De mooiste verhalen zijn opgenomen in deze tweede kleurrijke bundel: Lang leve Robin! 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Hitler leeft in Italië

Na zeven jaar krijgen we een nieuw avontuur van Kaplan & Masson. Kunnen we Hitler redden? is het tweede album in de Kaplan & Masson-reeks. Een jaren '50-avontuur in Italië met Nazi's en zowat alle geheime diensten uit Europa en de VS. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogelijk om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com o.v.v. 'Abonnement Boekenkrant abonnement'.

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 september verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKJunior komt uit op 5 september en de BKYA op 3 oktober.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com