De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 16 augustus 2016

---

Apetrots

Het hoofdkantoor van de Boekenkrant bevindt zich in Utrecht, maar stiekem zijn we overal te vinden – van het hoogste puntje in Groningen tot in de onbekendste dorpjes in Vlaanderen. Onze redactie telt zo’n dertig leden, die allemaal op een compleet andere plek wonen, in een andere fase van hun leven zitten en allemaal zo hun eigen ambitie hebben. En ja: er zitten ook schrijvers tussen.

Zo voelde ik me een aantal maanden geleden apetrots toen ik het debuut van onze Alkmaarse recensent Ika Gerritsen in mijn handen had. Haar Beschadigd bleek een ijzersterke thriller te zijn die onlangs zelfs voor de Hebban Thriller Debuutprijs is genomineerd.

Maar er zijn meer schrijvers onder ons. Zo hoorde ik vorige week goed nieuws uit het oosten van het land, waar onze thrillerrecensent Jacqueline Coppens woont. Zij heeft zojuist een contract getekend bij Uitgeverij Ellessy Crime, waar in 2017 haar thrillerdebuut Evenwicht zal verschijnen. Fantastisch, toch? Zo neemt de Boekenkrant langzaam maar zeker de (literaire) wereld over. En kan ik niet wachten totdat de volgende auteur onder onze recensenten zich meldt.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Boekenkrant lanceert special over historische romans

De Boekenkrant lanceert op 3 oktober een nieuwe uitgave: BKHistorischeRomans. De BKHistorischeRomans is een (vooralsnog) eenmalige uitgave die de lezer zal informeren en inspireren middels interviews, recensies en boekfragmenten over historische romans uit zowel binnen- als buitenland.

Lees verder op uhb.nl

 

---

Literatuur

De koffer in duiken

Eindredacteur Nina Visser is terug van vakantie en deelt de inhoud van haar koffer: boeken uit alle windstreken. Vandaag het eerste deel van haar selectie: Susan Juby met Het kippencollectief, Yusuf Atılgan met De lanterfanter, María Dueñas met Het geluk van een wijngaard en Iris Boter met Mislukt.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: Holland House

Een jonge journaliste onthult de duistere kant van Rio de Janeiro. Wat speelt er zich af achter de schermen van het grootste sportevenementen ter wereld? Een zinderende zomerthriller over de Olympische Spelen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-fictie

Boekfragment: Yvestown kookt

Wie Yvonne Eijkenduijn niet kent van haar populaire blog Yvestown, kent haar misschien wel van haar columns in Het Belang van Limburg. Yvestown kookt bundelt de beste columns en de lekkerste recepten. Minifalafel burgers voor veggies, een granolapotje voor snelle ontbijters, kipsaté met bier en honing voor op de BBQ: Yvonne kookt voor ieder wat wils! 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Het grote crisisplan

Als Nikita’s vervelende neef Wesley komt logeren gebeurt er iets onverwachts: haar oude fantasievriendin Suni verschijnt opeens. Suni is onzichtbaar voor iedereen behalve Nikita. Toch blijkt ze echt te zijn wanneer Suni besluit wraak te nemen op pestkop Wesley… 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Boekfragment: Niemand de deur uit!

Waarom dagen in een stinkende auto gaan zitten om op een vieze Camping Municipal te belanden? Blijf gewoon thuis en doe alsof je met vakantie bent! In Niemand de deur uit! staan meer dan tweehonderd tips voor een onvergetelijke stakantie. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 5 september verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKJunior komt uit op 5 september en de BKYA op 3 oktober.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com