De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 5 juli 2016

---

Foutje, bedankt!

Vrijdag moest ik mijn redactiewerkzaamheden eventjes opzij leggen voor een bezoek aan de kaakchirurg, die mij verlossen moest van een verstandskies. Terwijl ik mijn uiterste best deed om aan andere dingen te denken dan aan de enge instrumenten op het tafeltje naast de operatiestoel, zette de dokter zijn verdovingsspuit plotsklaps in mijn rechterwang. Één klein probleempje: de kies die eruit moest, bevond zich aan de linkerkant van mijn mond. Ik probeerde via wilde gebaren de chirurg te waarschuwen, maar het mocht niet baten – ik kon hem pas op zijn fout wijzen toen de verdoving al verspoten was. Die arme man schrok zich een hoedje – dit was hem, bij al die duizenden operaties die hij al had verricht, nog nooit gebeurd.

Ik ben blij dat ik, als ik een foutje in mijn werk maak, niemand fysiek ongemak bezorg – al zouden de taalpuristen onder jullie daar misschien anders over denken. Een goede eindredactie staat hoog in het vaandel bij de Boekenkrant. We bekijken iedere letter, punt en komma. Alles moet kloppen, want niets is lelijker en leidt meer af dan een spelfout. Toch gaat het wel eens mis: dan open ik de krant en zie ik tot mijn schrik dat ik een ‘h’ in de naam van Tomas Ross heb laten staan. Of dat er een ‘t’ naast een ‘d’ staat terwijl die daar niets te zoeken heeft. Kortom: ik steek bloed, zweet en tranen in mijn werk, maar soms maak ik nog steeds een fout. Daarom kon ik – al was het met scheve mond – toch wel lachen om de misstap van die chirurg. En verzekerde ik hem dat het niet erg was dat het even verkeerd was gegaan... Zolang hij maar de goede kies eruit zou trekken.

 

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 4 juli 2016 – Met Ellen Deckwitz, Karin Slaughter en Sylvia Witteman

In dit julinummer laten we je zien hoe mooi poëzie kan zijn. Zo interviewen we Ellen Deckwitz. Zij schreef een boek over het genieten van gedichten: Olijven moet je leren lezen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKJunior editie 4 juli 2016 - Met Ted van Lieshout, Julius Zebra en Superjuffie

Aan het einde van het schooljaar is het voor veel kinderen zover: we gaan op schoolkamp! Zo ook in deze gloednieuwe BKJunior

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

'Het vermoeden van talent, is duidelijk'

Het Nederlandse taalgebied is rijk aan jong schrijftalent. Dat werd maar al te duidelijk tijdens de finale van Write Now! 2016. Nederland, Vlaanderen én Suriname waren vertegenwoordigd bij de schrijfwedstrijd. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Het boek des onheils

Het boek des onheils van Kai Erik is een angstaanjagend spannend verhaal over een raadselachtig manuscript uit het verleden dat krachten herbergt die het slechtste in een mens naar boven halen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Poëzie

‘Er is meer dan ooit behoefte om naar elkaar te luisteren’

Dichteres Ellen Deckwitz (1982) is zelf bijna een wandelende bloemlezing. Als ik haar spreek in een hipstercafé in Amsterdam weet ze bij elke uitspraak die ze doet een voorbeeld uit de poëzie aan te dragen. 

Lees verder op boekenkrant.com 

---

Jeugd

Boekfragment: Merel Jansen en de verboden stad

De nuchtere Merel Jansen beleeft de meest heftige, enge en bizarre avonturen, maar houdt ook in dit tweede deel haar hoofd koel. Wat zou jij doen als er plotseling hongerige druiventakken uit je kledingkast komen die je babyzusje stelen?

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Getekend voor het leven

6 april 1994 is de dag waarop de hel uitbrak in Rwanda. Toen werd president Habyarimana doodgeschoten, gevolgd door tien Belgische blauwhelmen. De genocide was begonnen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 1 augustus verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKStrips komt uit op 1 augustus en de BKJunior op 5 september.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com