De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 28 juni 2016

---

Flamingo's en bloemenkettingen

De zon stond hoog aan de hemel. Er dreven opblaasflamingo’s in het water, er hing een Hawaïaanse bloemenketting rond mijn nek, en ik nipte tevreden aan een exotisch drankje. Het leek wel een heerlijk luie vakantiedag – maar schijn bedriegt. Ik was wel degelijk aan het werk: ik mocht een bezoekje brengen aan de jaarlijkse MidzomerKinderboekenBorrel. Tijdens dit evenement komt zo’n beetje de hele kinderboekenwereld bij elkaar. Voor de uitreiking van de Vlag en Wimpels en de Zilveren Penselen, Griffels en Paletten. En een borrel met vakgenoten.

Wat was het een zomers feestje, daar in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam! De middag begon met de prijsuitreiking. Presentator Ronald Snijders onthulde tijdens een grappige show wie er naar huis ging met de prijzen, om ons vervolgens – met een gratis flesje zonnebrand – naar de tuin van het gebouw te leiden. Daar begon voor mij het echte werk: kletsen met collega’s uit het boekenvak. Terwijl de schemering langzaam in begon te zetten en ik mijn laatste gesprekje afrondde, beleefde ik even een oprecht geluksmomentje. Wat fijn om met zoveel leuke mensen samen te mogen werken. En wat fijn dat ik me op deze werkdag – met al die flamingo’s om me heen – eens op een tropisch eiland kon wanen.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Literatuur

Open de luiken

Met Kom hier dat ik u kus (2014) gingen bijna heel Nederland en Vlaanderen op de knieën voor Griet Op de Beeck. Voor mij is Gij nu de eerste, onvergetelijke kennismaking met de Vlaamse.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Meeslepende spanning

Je moet er misschien wat t-shirts en shorts voor thuislaten: Het slechte pad, de nieuwe thriller van Robert Galbraith (pseudoniem van J.K. Rowling) telt maar liefst 568 pagina’s. Maar het is absoluut vakantiekoffermateriaal, gegarandeerd uren (ont)spannend leesplezier. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

Boekfragment: Australische vogels

Een schitterende uitgave voor liefhebbers van vogels, reizen en kunst. In de 19e eeuw reisde de Britse ornitholoog John Gould naar Australië, met als doel zoveel mogelijk vogels te verzamelen. Kunstenaar Jacques Grégoire raakte anderhalve eeuw later in de ban van dit land en de vogels. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Vluchteling voor een dag

In Toegang Geweigerd van Danny De Vos raakt Nick tijdens zijn vakantie bevriend met Zaïd, een bootvluchteling die vlakbij Nicks vakantieadres is aangespoeld. Zijn plan om een dag van plek te wisselen gaat faliekant mis. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Stripvlogger bespreekt: Tex Willer 5 - De Bushwackers van Missouri

De Amerikaanse Burgeroorlog gaat zowel over de grens van het land, als over de grens tussen goed en kwaad. Overtuigd van het eigen gelijk overschrijden beide partijen die grens zo ruim, dat de verschillen wegvallen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 juli verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant.

De nieuwe BKStrips komt uit op 2 augustus en de BKJunior op 5 september.

Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com