De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 14 juni 2016

---

Het publiek heeft ook een mening

Ik vind het geniaal als er reacties komen op wat we met de Boekenkrant-redactie doen. Dat gebeurt niet altijd: ik stop wel eens heel mijn ziel en zaligheid in een artikel zonder dat ik ooit met 100% zekerheid kan zeggen dat iemand het gelezen heeft. Op andere momenten stroomt mijn postvak juist vol van de reacties. Van blije lezers, maar ook van mensen die onze artikelen maar hersenloos gewauwel vinden. Je kunt immers niet iedereen tevreden houden.

Vorige week bleven de negatieve reacties uit. De positieve reacties waren daarentegen overweldigend. Met grote trots presenteerden wij onze nieuwe Boekenkrant-special, geheel gewijd aan young adult-boeken: de BKYA. Boekhandelaren, uitgevers, bloggers en boekwinkelbezoekers lieten ons massaal weten dat ze deze eerste editie fantastisch vonden. Leuk om te lezen, mooi om te zien. Eén YA-liefhebber wilde de cover van de krant zelfs inlijsten en aan de muur hangen. Glunderend van trots bekeek ik al die lyrische reacties. Wat is het toch mooi om mensen blij te maken. Daar ga ik alleen maar harder van werken. Meer van schrijven. En nog mooiere kranten van maken.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Feestelijke presentatie BKYA in boekhandel Broese

In Boekhandel Broese in Utrecht presenteerden wij afgelopen donderdag onze nieuwste special over young adult-boeken: BKYA. Het eerste exemplaar van de BKYA werd uitgereikt aan Boekenkrant-boekhandel Broese in Utrecht, en aan Emmy van Ruijven, die in de krant haar favoriete boekvloggers bespreekt. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nieuwe editie Boekenkrant-poster vanaf 5 juli op NS-stations

Vanaf 5 juli 2016 is de Boekenkrant-poster op NS-stations in heel Nederland te bewonderen. De Boekenkrant-poster toont boekomslagen met daarbij een korte introductie van het betreffende boek. In de periode dat de poster zichtbaar is, worden er dagelijks 700.000 treinreizigers bereikt. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Nieuwe titel: Geweld van kleine woorden

Bestaat een enkele gedachte op zichzelf? En zo ja, voor hoe lang? Wat als je iets ervaart, dat niemand in je omgeving herkent? Of als mensen dit zelfs voor onmogelijk houden? Geweld van kleine woorden beschrijft het kwetsbare bestaan van een nieuwe ervaring. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Vijf boeken om wakker van te blijven

Moord, misdaad en mysterie. Tijdens de Spannende Boeken Weken zijn alle ogen gericht op de thriller. Het thema, ‘Bloed in de polder’, suggereert dat ook op Hollandse bodem de ontvoeringen en moordzaken zich opstapelen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

Hepburn, hutspot en Hollywood

Audrey Hepburn kennen we allemaal als filmster, maar haar zoon Luca Dotti, geboren na het hoogtepunt van Hepburns filmcarrière, had als klein jongentje geen benul van de sterrenstatus van zijn moeder. In de inleiding van Bij Audrey Hepburn thuis schrijft Luca Dotti dat hij Audrey Hepburn nooit gekend heeft. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Poëzie

Poëten aan tafel

Iedere lente, zomer, herfst en winter verschijnt er bij Plint een nieuw onderdeel van het verzamelservies Poëten aan tafel. Als je jezelf af en toe iets cadeau doet, spaar je een heel fijn moment bij elkaar. Er is inmiddels volop keus. Porseleinen bekers, een broodplank, een servet, poëzieplacemats, een borrelplank.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Lynn 3.0

Lynn heeft vakantie – maar het is allesbehalve de zomervakantie waar ze op had gehoopt. Hun huis wordt verbouwd, dus de familie blijft thuis. En haar Grote Liefde, Joeri, is mijlenver weg, ergens waar hij geen bereik heeft met zijn mobiele telefoon. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Like-en-win-actie: Olie B Bommel en Tom Poes als setje op eerstedagenvelop

De Boekenkrant geeft op Facebook tien eerstedagenveloppen weg van Olie B Bommel en Tom Poes. Vijfenzeventig jaar geleden tekende Marten Toonder het eerste avontuur van Olivier B Bommel en Tom Poes. De stripfiguren worden daarom door PostNL geëerd met twee zilveren postzegels met hun afbeelding erop. 

 Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 juli verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com