De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 6 juni 2016

---

Gruwelen, genieten

Ken jij het verhaal van Sweeney Todd? Volgens deze Britse legende woonde er een barbier in Londen die zijn klanten de keel doorsneed. Zijn huisbazin verwerkte zijn slachtoffers in haar pasteitjes, die gretig aftrek vonden bij klanten uit de buurt. Dit gruwelijke verhaal dook voor het eerst op in negentiende-eeuwse tijdschriften en zou later het onderwerp vormen van een musical van Stephen Sondheim: Sweeney Todd, de bloedbarbier van Fleet Street.

Afgelopen maand had ik het gevoel dat ik, net als Sweeney, flink wat bloed aan mijn handen had kleven. Nou ja, de denkbeeldige variant daarvan dan. Ik werkte hard aan de vier thrillerpagina’s die we, ter ere van de Spannende Boeken Weken, voor de juni-editie van de Boekenkrant maakten. Whodunits, waargebeurde politiezaken, moord en mysterie: mijn hoofd zat er al die tijd vol mee.

Je zou denken dat ik, na het afronden van deze krant, mijn buik helemaal vol zou hebben van al die bloederige verhalen. Toch zat ik afgelopen weekend in theater Het Zonnehuis in Amsterdam om te kijken naar een uitvoering van – juist! – Sweeney Todd. En daar kreeg ik geen spijt van. Te midden van een decor dat niet zou misstaan in een Tim Burton-film brachten René van Kooten, Henk Poort en Vera Mann de legende van de bloedbarbier tot leven. Ik gruwelde, ik genoot. Een prachtig, bloederig begin van deze Spannende Boeken Weken. Ik kan je alleen maar aanraden om ook naar dit stuk te gaan kijken. Als je tenminste tegen een paar emmertjes bloed kunt.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Nu verschenen: Boekenkrant editie 6 juni 2016 – Met Daan Heerma van Voss, René Appel en Simon de Waal

De juni-editie van Boekenkrant draait om bloed, moord en mysterie. Het zijn de Spannende Boeken Weken, en dat vieren we met maar liefst vier pagina's vol spanning. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Nu verschenen: BKYA editie 6 juni 2016 - Met John Green, Ransom Riggs en Becky Albertalli

6 juni is het eindelijk zover: dan start de verspreiding van de allereerste BKYA! Voor deze eerste editie spraken we auteurs die op YALFEST te vinden waren: de fantastische Ransom Riggs en Becky Albertalli. 

Lees verder op boekenkrant.com

Donderdag 9 juni: presentatie BKYA @ Boekhandel Broese in Utrecht

De eerste BKYA is verschenen, en dat moet gevierd worden! Aankomende donderdag, om 17u, vindt er een officiële BKYA-presentatie plaats in boekhandel Broese in Utrecht. Meeproosten met de redactie? Stuur een mailtje naar redactie@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

Literatuur

‘Ik hoef niet meer te schreeuwen’

Sinds zijn debuut in 2010 schreef Daan Heerma van Voss (1986) zes romans – gemiddeld een per jaar. Met het stijgen van zijn aanzien daalde zijn schrijftempo; hij heeft zijn plaats in de schrijverswereld inmiddels veroverd. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Zomerzinnen

Vrijdag 17 en zaterdag 18 juni is Amen hét trefpunt voor liefhebbers van literatuur, muziek, kunst en natuur. Het Drentse dorpje ligt in de driehoek Grolloo, Hooghalen en Assen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Bloed in de polder op killer heels

Voor de tweede keer stond op donderdag 2 juni Lab111, voormalig mortuarium in Amsterdam, onder hoogspanning tijdens de Avond van het Spannende Boek.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Hollandse misdaadroman

Tussen alle Scandinavische, Britse en Amerikaanse thrillers door verschijnt er maar zelden een echt Hollandse misdaadroman. Het debuut Strontvlieg van Ben Peters is de eerste titel in een serie die het best te omschrijven valt als Hardgekookt Hollands. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Project Paard. Red Madelief!

Angel is 13 en mist twee dingen echt: 1. Een eigen vader, 2. Een eigen paard. Daarom start ze: project PAARD. In dit ultrageheime document vertelt Angel alles wat ze meemaakt op de manege.  

Lees verder op boekenkrant.com

---
Flowerpower-echtpaar

Flowerpower-echtpaar

Op de persconferentie van YALFEST onderwierp ik schrijversechtpaar Ransom Riggs en Tahereh Mafi aan een heuse Q&A. Je kent Ransom van de serie De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, Tahereh schreef de Touching Juliette-trilogie. 

Lees verder

---

Strips

Vlaamse tekenaar Ben Gijsemans wint Silvester debuutprijs

Vlaamse tekenaar Ben Gijsemans wint Silvester debuutprijs

De Vlaamse tekenaar Ben Gijsemans heeft de Silvester Debuutprijs gewonnen voor zijn boek Hubert (Uitgeverij Oogachtend). Aan deze Debuutprijs is een bedrag van 1.000 euro gekoppeld. Hij ontving de prijs tijdens de opening van de Stripdagen Haarlem. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 4 juli verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com