De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 8 oktober 2013

Make-over

Wanneer een vrouw op televisie een make-over krijgt, vraag ik me altijd af of haar innerlijk ook 'hermaakt' is. Wat als de mascara is weggewassen, het hip geverfde haar uitgroei begint te vertonen en er een onuitwisbare vlek op die okergele kokerrok zit? Is ze dan nog steeds eindelijk wie ze wil zijn?

Wij hebben de Boekenkrant een make-over gegeven, en ze ziet er prachtig uit. Een gestroomlijnde voorpagina, een rustgevende vormgeving van artikelen en een hernieuwd uiterlijk voor de boekfragmenten. Maar ook het 'innerlijk' van de Boekenkrant ondergaat een metamorfose die de komende maanden voortgezet zal worden. De krant zal meer opinie bieden, meer interactie met de lezers en meer verbinding met de online Boekenkrant-wereld.

Met een goed uiterlijk zijn we er nog niet. Daarom streven we ernaar de inhoud constant te verbeteren, zodat de krant 'wordt wie ze wil zijn'. Voor de lezers.

Anouk Abels - Webmaster Boekenkrant

Ga mee met de Boekenkrantbus naar de Boekenbeurs Antwerpen op zondag 3 november!

Van 31 oktober tot en met 11 november 2013 vindt het grootste boekevenement van de Lage Landen plaats: de Boekenbeurs in Antwerpen. Klik hier

Op zondag 3 november organiseert de Boekenkrant een busreis naar de Boekenbeurs in Antwerpen. Vanaf het moment dat je de bus instapt kom je al in boeksferen.

Lees verder op boekenkrant.com

Nu verschenen: Boekenkrant editie 7 oktober 2013 - Met Harmen van Straaten, Arthur Japin en Harry Mulisch

De Boekenkrant van oktober is een bijzondere editie: lezers zullen voor het eerst kennismaken met het nieuwe design van de krant. Maar ook inhoudelijk verandert er steeds meer – zo krijgen opinie en achtergrond een steeds belangrijkere plek. Bovendien staat deze Boekenkrant in het teken van de Kinderboekenweek.

Zo spraken we met Harmen van Straaten, die de eer had het ...

Lees verder op boekenkrant.com

Boekenkrant introduceert online agenda

Benieuwd of ergens in jouw buurt een signeersessie wordt georganiseerd met je favoriete schrijver? Zou je wel eens een boekpresentatie bij willen wonen, naar een literair festival gaan of voorgelezen worden door een bekende auteur? Bezoek dan de online agenda van de Boekenkrant. Iedere maand maken we een uitgebreid overzicht van boek-evenementen die in Nederland en Vlaanderen plaatsvinden. De agenda wordt steeds uitgebreider, dus houd de website in de gaten!

Literatuur

Achter de schermen bij GDMW Rotterdam

Op 5 oktober was Maria van Leeuwen vrijwilliger bij het literaire festival Geen Daden Maar Woorden (ook bekend als GDMW) in de Rotterdamse schouwburg. Een kort verslag van achter de schermen.

Lees verder op boekenkrant.com 

Sarah Dunant – Schoonheid en schande

Schoonheid en schande speelt zich af in het Rome van de 15e eeuw: een tijd waarin schoonheid en creativiteit gepaard gaan met machtswellust, wreedheid en corruptie.

Lees verder op boekenkrant.com

Spanning

Uit het archief: Duister Eiland van Sandi Tan

Duister eiland van Sandi Tan. Voor iedereen die genoten heeft van Het huis met de geesten van Isabel Allende.

'Wie zo lang heeft geleefd als ik en de dingen heeft gedaan die ik heb gedaan, weet dat er ooit een afrekening moet komen.'

Lees verder op boekenkrant.com 

Non-fictie

Rita Spijker – Rauwe dagen

Als de moeder van Rita Spijker haar zieke man wil helpen opstaan, komt zij ongelukkig ten val. Ze raakt in coma en sterft enkele dagen later in het ziekenhuis.

Iemand moet nu voor Pa gaan zorgen, maar wie? Een hallucinerende stroom gebeurtenissen volgt.

Lees verder op boekenkrant.com

Jeugd

Je bent super... Harmen!

Schrijver en illustrator Harmen van Straaten kreeg de eer om het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar te schrijven. De Boekenkrant sprak hem over het boek Je bent super... Jan en de festiviteiten rondom de Kinderboekenweek.

Lees verder op boekenkrant.com

Nieuwe columnist: Patz - Kinderboekenweek

'Ik blijf het ingewikkeld vinden, de Kinderboekenweek. Terwijl ik ook besef dat er eigenlijk helemaal niets ingewikkeld aan is. Het is een kinderboekenfeestje.'

Lees verder op boekenkrant.com

Simon van der Geest wint Gouden Griffel voor Spinder

De Kinderboekenweek is vandaag begonnen. Het feest was gisteravond echter al in volle gang tijdens de uitreiking van de Gouden Griffel. Dit jaar mocht Simon van der Geest de prijs in ontvangst nemen voor zijn boek Spinder.

Lees verder op boekenkrant.com

Strips

Shamisa Debroey – Verdwaald

Verdwaald is het semi-autografische debuut van Shamisa Debroey, waarin een jonge vrouw terugblikt op haar verleden en vooruitkijkt naar haar toekomst.

Lees verder op boekenkrant.com

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 7 oktober verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar info@boekenkrant.com voor meer informatie.

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com