De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 31 mei 2016

---

Groene pannenkoeken

Het werk voor de Boekenkrant houdt niet op als ik de redactievloer verlaat. Ik heb altijd wel een boek in mijn tas om buiten kantoortijd te bekijken. Mijn leesvoer levert nog wel eens wat opgetrokken wenkbrauwen op. Stel je maar eens voor: een volwassen vrouw die een koffie in een café bestelt terwijl ze een knalgeel kinderboek aan het lezen. Met de titel Julius Zebra.

Tussen al die horrorverhalen, prentenboeken en dichtbundels door recenseer ik ook nog wel eens een kookboek. Dat levert me ook thuis wat verbaasde blikken op. Zoals vorige week, toen ik met behulp van het boek Arbeidsvitaminen spinaziepannenkoeken stond te bakken. Mijn vriend keek eerst wat argwanend naar de stapel groene pannenkoeken op tafel, maar toen hij ze – compleet met topping van hüttenkäse, tomaatjes en dille – naar binnen werkte, was hij overtuigd. Zou het me lukken om hem net zo enthousiast te krijgen over Julius Zebra? Dat valt nog te bezien...

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Recensie: Op literaire rondreis met koning Willy

‘Zeg maar Willy. Noem me bij m’n eigen naam!’ Sander van de Paverts Willy is een geliefd personage geworden. Voor De Week van het Luisterboek had Van de Pavert de eer om het Luistergeschenk te verzorgen. Bij gebrek aan een eigen boek schreef hij, hoe kan het ook anders, een hoorspel over de grofgebekte koning.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Interview: Op zoek naar dat ene moment

Veel mensen kennen Wilfried de Jong (1957) als presentator van programma’s als Zomergasten en 24 uur met, maar hij is ook, en misschien wel vooral, schrijver. In zijn nieuwe boek Zweefduik voert hij in een reeks korte verhalen dezelfde man op, steeds op een andere leeftijd. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: Beschadigd

Op het eerste gezicht lijkt het leven van Kirsten geweldig. Wat echter niemand weet is dat ze wordt geteisterd door nachtelijke paniekaanvallen, veroorzaakt door een traumatische gebeurtenis in haar jeugd. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

With our own Hands wint Gourmand Cookbook of the World Award

Uit bijna 800 finalisten werd zondag 29 mei het boek van de Nederlandse onderzoeker Frederik van Oudenhoven en de Oostenrijkse PhD-student Jamila Haider With our own Hands door de Gourmand Cookbook of the World Award jury uitgeroepen tot winnaar. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Poëzie

Kortingsactie: Veelzijdigheid troef op Poetry

Volop nieuwe dichters ontdekken en inspiratie opdoen, dat kan tijdens het 47e Poetry International Festival Rotterdam. Dichters van alle continenten, verrassende specials, interview en debat in het Poëziecafé, masterclasses en crossovers van poëzie met film, kunst, muziek en dit jaar ook strips. Profiteer van € 5,- korting op de entree. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Boekfragment: Lucinda Belinda Melinda McCool

Lucinda Belinda Melinda McCool heeft als doel om alles en iedereen om haar heen net zo mooi te maken als zijzelf. Wanneer Lucinda in het bos een monster tegenkomt, wordt ook hij onderworpen aan een make-over. Maar niet elk sprookje loopt zo goed af als dat hij begint… 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Strips On Stage: exclusieve ontmoetingen met de top van de stripwereld

Na het geslaagde, eerste symposium over Nederlandse strips organiseert de Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers (BNS) op zaterdag 11 juni wederom 'Strips On Stage'. In het laatste weekend van de Stripdagen Haarlem zijn er de gehele dag presentaties en interviews bij te wonen met de top van de stripwereld.

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 juni verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com