De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 24 mei 2016

---

Literair diner

Zou het mogelijk zijn om een literair dieet te volgen? Om alleen maar dingen te eten die in boeken voorkomen? Verzonnen etenswaren, zoals de snoskommers van Roald Dahl, zijn lastig te vinden in de supermarkt; een vers wild zwijn schieten, zoals ze dat doen in de boeken van George R.R. Martin, is wellicht ook een te ingewikkelde operatie. Toch zou ik het fantastisch vinden om, tijdens het lezen van een bepaald boek, me helemaal onder te dompelen in het eetpatroon van de personages. Voedsel zegt zoveel over de tijd, cultuur en sfeer van het verhaal. Over de mensen die het naar binnen werken. Of juist laten staan.

Nu wees mijn collega Nicole me deze week op www.thelittlelibrarycafe.com, een website met recepten voor gerechten die je in de wereldliteratuur tegenkomt. Vanaf het moment dat ik de homepagina bekeek was ik fan. Je vindt er pasteitjes uit Sense & Sensibility, gevulde avocado’s uit The Bell Jar en hartige taart uit Lord of the Rings; maar ook het Turks fruit uit de Narnia-serie en de groene eieren met ham van Dr. Seuss. Er is slechts één nadeel: op deze prachtige website is geen enkel recept voor snoskommers te vinden. Maar een literair diner? Dat kan ik nu eens echt een keertje op tafel gaan zetten.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Eerste editie BKYA verschijnt op 6 juni

Wat kun je zoal verwachten van de eerste editie van de BKYA? Voor deze kick-off spraken we onder andere met schrijversechtpaar Ransom Riggs en Tahereh Mafi over hun drukke levens en de Mevrouw-Peregrine-boeken. Maak je op voor een interview met de Amerikaanse Becky Albertalli en een minicursus recensieschrijven.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Column Lex Jansen: De juiste uitgeverij

Zo gewoon en oer-Hollands als haar voornaam, zo sprookjesachtig is haar achternaam: Truus Rozemond. Als onderwijskundige heeft ze al flink wat publicaties op haar naam staan. Het is echter altijd haar ambitie geweest om fictie te schrijven. Een compleet ander genre, een totaal andere aanpak. Als Truus écht iets wil, doet ze dat ook. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Mijn naam is vrijheid

Freedom Oliver leeft in een klein stadje in Oregon en probeert zo min mogelijk op te vallen. Twintig jaar geleden is ze gearresteerd voor de moord op haar man en sloot ze een deal met de FBI waardoor ze werd gedwongen haar kinderen af te staan ter adoptie. Sindsdien leeft ze onder getuigenbescherming. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

Recensie: Pluche

Op het regeringspluche is, onder leiding van Femke Halsema, geen plaats geweest voor GroenLinks. Vijf jaar na haar vertrek uit Den Haag geeft de voormalige politica in Pluche een onvervalst overzicht van de turbulente Haagse politiek en de rol die zij daarin meer dan twaalf jaar heeft vervuld. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Reportage: Een bezoekje aan Pinokkio

Pinokkio had een grote wens: een echte jongen worden. In het sprookjesbos van de Efteling is deze droom voor hem werkelijkheid geworden. Afgelopen zaterdag werd Pinokkio, de ondeugende pop gepresenteerd. Geheel in stijl bij de hoeder van het sprookje: de Efteling. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Recensie: Waar is Warhol?

Na de succesvolle zoekboekenserie Waar is Wally? komen (kunst)historica Catherine Ingram en illustrator Andrew Rae op de proppen met Waar is Warhol?, een kunstige versie waarin de popartmeester in bijzonder gezelschap vertoeft. In twaalf beeldplaten en evenveel thema’s speelt Warhol verstoppertje tussen andere sterren. Aan de hand van die iconische figuren en anekdotes leren we de kunstenaar beter kennen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 juni verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com