De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 17 mei 2016

---

Abeltje

In de jaren negentig reisde ik elke zaterdag af naar Gouda Goverwelle met een knalgroene vioolkist op mijn rug voor de repetities van mijn kinderorkest. Dat spelen vond ik best leuk, maar het werd pas echt lachen in de pauzes. Dan wisselden we van instrument, of speelden we tikkertje. Er was slechts één ding op die zaterdagen waar ik een pesthekel aan had: er was een trombonespeler die me maar ‘Abeltje’ bleef noemen.

Nu ben ik groot fan van Annie M.G. Schmidt én van haar bekende liftjongen. Maar die bijnaam? Daar gruwelde ik van. Ik droeg bloemetjesjurken en hield van ballet – daar paste toch geen jongensnaam bij? Mijn rode kop en mijn voetengestamp zorgden ervoor dat de trombonespeler alleen maar nog harder ‘ABELTJEEEEE’ door de repetitieruimte schalde.

Al die jaren later draag ik nog steeds graag bloemetjesjurken, en ben ik iets minder snel van stuk te brengen. Op 18 mei begint de jaarlijkse Annie M.G. Schmidt-week. Prachtig vind ik het, dat een van onze grootste literaire heldinnen in het zonnetje wordt gezet. Om dat te vieren wil ik best wel een week ‘Abeltje’ genoemd worden. Maar daarna noemen jullie me wel weer gewoon ‘Anouk’…. Toch?

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Volgende editie Boekenkrant verschijnt op 6 juni

De themapagina’s van de komende juni-editie van de Boekenkrant zijn gewijd aan het spannende boek. Zo spraken we onder andere met Simon de Waal, de schrijver van het geschenkboek van de Spannende Boekenweken 2016. Voor deze editie namen we ook interviews af met Daan Heerma van Voss, Arie Boomsma, thrillerauteur René Appel en Filemon en Clarinde Wesselink. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Literatuur

Een unusual suspect

Het was lang stil rondom Astrid Heligonda Roemer. Zelfs zo stil, dat een hele generatie dreigde op te groeien zonder ooit van haar gehoord te hebben. Tot afgelopen december, toen bekend werd dat zij de P.C. Hooft-prijs van 2016 krijgt toegekend. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Boekfragment: Echte barkeepers heten Henk

Als de weinig succesvolle Paul na een bomaanslag wordt geïdentificeerd als de steenrijke Vincent de Heer besluit hij de vergissing in stand te houden. Hij raakt echter compleet verstrikt in zijn gelogen leven. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

Nieuwe titel: Paul McCartney

Dit is het verhaal van een van de meest succesvolle songwriters van onze tijd, van een man die schijnbaar moeiteloos de mooiste liedjes schreef, die werd overladen met roem, maar zich op zijn zeventigste nog net zo onzeker voelde als toen hij als tiener samen met John, George en Ringo de wereld veroverde. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Op vakantie met een weerwolf

Paul van Loon is de schrijver van de boeken over Dolfje Weerwolfje. Twintig jaar geleden schreef hij het eerste boek van deze serie. Daarom is het feest en interviewen wij hem! 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Space roadtrip met een kip, worstje en een klein meisje

Ruimtekruimels is een meeslepende en fantasierijke graphic novel voor jong en oud. Dit knotsgekke sciencefiction-avontuur heeft een hoop te bieden: avontuur, humor, vriendschap, geweld en een moraal. Maar Ruimtekruimels heeft nog veel meer te bieden. Om het lijstje helemaal af te maken: dierenleed, verdriet, enorme afvalbergen, kapitalisme, discriminatie en andere rompslomp die bij het mens-zijn hoort. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 juni verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com