De beste bron voor boekennieuws

Boekenkrant Nieuwsbrief - 10 mei 2016

---

Winnaars

Zondagavond bevestigde mijn vriend, bij gebrek aan een echte vlag, zijn aftandse PSV-handdoek aan ons raam. Mijn eigen Brabander had, samen met zijn vrienden, vol plezier aanschouwd hoe Cocu en zijn spelers de camera’s bespoten met champagne – maar ook hoe De Boer met zijn hoofd in zijn handen en vol ongeloof in het niets staarde. Ajax was de gedoodverfde winnaar van de Eredivisie die de profetie niet waarmaakte. De Icarus die op zondag neerstortte in de groene zee van het voetbalveld.

Maandagavond was het mijn beurt om te juichen. De Libris Literatuurprijs werd uitgereikt aan Connie Palmen, de vrouw die met Jij zegt het een van mijn favoriete boeken van het jaar schreef. In haar speech verwees ze naar haar vermeende status als gedoodverfde winnaar van de Libris. ‘Ik dacht: het zal me zo vergaan als Ajax, maar ik ben heel blij dat dat niet is gebeurd!’

Bij gebrek aan vlag en handdoek zette ik mijn exemplaar van Jij zegt het op een prominent plekje in de boekenkast. Ook literaire overwinningen mogen gevierd worden.

Anouk Abels

Hoofdredacteur Boekenkrant

anouk@boekenkrant.com​ 

---

Literatuur

De storm onder de stolp

Gisteravond werd bekend dat de Libris Literatuur Prijs dit jaar naar Connie Palmen gaat. In Jij zegt het laat Palmen de Britse dichter Ted Hughes terugblikken op zijn huwelijk met de Amerikaanse Sylvia Plath. Lees hier onze recensie uit de Boekenkrant van oktober.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Spanning

Nieuwe titel: Onland

IJsland, 1979. In een meer bij de krachtcentrale op Reykjanes ontdekt een vrouw een verminkt lichaam. Er zijn aanwijzingen dat de dode iets te maken heeft gehad met de militaire basis op de Miðnesheiði. Daar stelt men echter geen prijs op samenwerking met de IJslandse politie. Erlendur en zijn mentor Marion Briem proberen via allerlei omwegen informatie te verzamelen.

Lees verder op boekenkrant.com

---

Non-Fictie

De onverwoestbare Amerikanen

Marcel van Ool is Adviseur landschap en cultuurhistorie bij Staatsbosbeheer. Speciaal voor deze themapagina’s over de natuur geeft hij ons een kijkje in de geschiedenis van het Amerikaanse natuurboek. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Jeugd

Een zomer vol saaie boeren

Alleen al de titel van het tweede boek van Marlies Allewijn zet aan tot lezen: Ze was 16. Het boek belooft een oorlogsverhaal over vooroordelen, jezelf durven zijn en keuzes maken. De spannende roman gaat over twee meisjes, Ize en Janna. Allewijn heeft ervoor gekozen de verhalen vanuit hun beide perspectieven te vertellen. 

Lees verder op boekenkrant.com

---

Strips

Eerste overzichtstentoonstelling over motion comics

Motion Comics – The Beginnings tijdens Stripdagen Haarlem 2016 is een bijzondere primeur: het is de eerste tentoonstelling in Nederland gewijd aan motion comics. Steeds meer mensen lezen strips op het beeldscherm van hun smartphone of tablet. 

Lees verder op boekenkrant.com

---
Boekenkrant op Facebook nu definitief verhuisd

Volg ons op Facebook

Volg je het laatste Boekenkrant-nieuws via

Facebook? Je kunt ons vinden via www.facebook.com/deboekenkrant.

 

---

Een abonnement op de Boekenkrant?

Voor maar 30 euro per jaar ligt de Boekenkrant iedere maand bij jou in de brievenbus! Klik hier om je in te schrijven.

Het is ook mogeljik om als boekhandel, bibliotheek of school een abonnement te nemen voor een pakket van 100 exemplaren. Meer weten? Stuur een bericht naar abo@boekenkrant.com ovv “Boekenkrant abonnement” .

---

Adverteren in de Boekenkrant?

Op 6 juni verschijnt de nieuwe editie van de Boekenkrant. Adverteren? Stuur een mail naar verkoop@boekenkrant.com voor meer informatie.

---

De Boekenkrant biedt kwaliteit voor een breed publiek. Het Boekenkrant-team maakt elke dag de slogan ‘De Beste Bron voor Boekennieuws’ waar. Iedere eerste maandag van de maand verschijnt de Boekenkrant op tabloidformaat, dagelijks verschijnt er actueel boekennieuws op www.boekenkrant.com.

Deze nieuwsbrief ontvangt u iedere week. Als u in de toekomst geen nieuwsbrieven van de Boekenkrant wilt ontvangen, kunt u zich onderaan dit bericht afmelden door op 'opzeggen' te klikken. 

www.boekenkrant.com

redactie@boekenkrant.com